Go Back   FlashFXP Forums > > > >

General Discuss anything and everything related to FlashFXP

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2002, 02:37 AM   #1
newblaze
Junior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 2
Question Problem with List in FTP sites

I have been trying to access certain FTP sites and have been having the following issue. I connect, the password verifies and then it goes to do a list of the directory. From there it just hangs and then times out. I discovered the problem was occuring from systems using Cable/DSL routers or Firewalls (I have a laptop which I've tried at work and various homes) even though DMZ is enabled. Finally when I used a real IP address without the router, I had no problems connecting. Any clues on what settings I need to change?

220 linux 4.0 server
USER user
331 User name okay, need password.
PASS (hidden)
230 User logged in, proceed.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Restarting at 100 - send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
REST 0
350 Restarting at 0 - send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
PWD
257 "/" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PORT 192,168,1,101,13,69
200 PORT Command successful.
LIST
150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
List Timed Out
(debug) FDFTP1 Abort Triggered
426-Using UL/DL ratio 1/1, counting bytes per session
Current UL/DL ratio credit 125000 Kbytes
426 Data connection closed, transfer aborted.
ABOR
500 'ÿABOR': command not understood.
ABOR
226 ABOR command successful.
(debug) FDFTP1 Abort finished
newblaze is offline  
Old 03-03-2002, 06:42 AM   #2
Ethanol
Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 82
Default

Try inverting the setting which you have for Passive Mode, and see if that makes a difference.
Ethanol is offline  
Old 03-03-2002, 11:13 AM   #3
newblaze
Junior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 2
Default

Tried that, didnt work
newblaze is offline  
Old 03-03-2002, 12:30 PM   #4
Fusion
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 542
Default

If both sides are using a firewall/router/NAT, the general rule is that you WILL run into problems. No fault of flashftp's, it's just how that setup works. If all else fails, try to bind the real (outside) IP or use a proxy.
Fusion is offline  
Old 04-02-2002, 04:33 AM   #5
thumper
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1
Default

I am experiencing the identical problem. All I have discovered so far is that a brand new, bare bones installation of XP allows me to view the directories via the command-line ftp client. An installation of W2k on the same machine with the same isp etc etc does not work. I have concluded that something I have installed is causing the problem. I have removed all MS service packs and hotfixes, but to no avail :-(
thumper is offline  
Old 04-02-2002, 07:22 AM   #6
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

When using active mode (PORT) on a machine behind a router you may need to specify your external IP, otherwise your internal IP is used and it fails.

To define a external ip, open the Preferences / Proxy Tab
Under the Firewall section check "bind local ports to this ip" and enter your external ip.
bigstar is offline  
Old 05-18-2002, 12:32 AM   #7
mvario
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 4
Default Ditto

I'm having the same issue

I go to ftp.orinocowireless.com and it get as far as the list and hangs. I have my outside IP bound (tried it the other way in fact also). Tried it with and without PASV. Have absolutely no problem using the command line FTP client in WinXP (which is what I had to use). And the funny thing is that if I use the menu to show raw directory then I can see the remote directory?!?!
mvario is offline  
Old 05-18-2002, 02:46 AM   #8
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

I connected to that ftp address you provided and I don't see any files with FlashFXP or the command line ftp client.

Nor did I see any files when I viewed the raw listing in FlashFXP, normally if you only see files in the raw listing and not in FlashFXP it means that FlashFXP is not comaptible with the listing format.
bigstar is offline  
Old 05-19-2002, 02:25 AM   #9
mvario
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 4
Default

My faux pas, should have been more specific. The root doesn't show any file, have to go to pub directory.

But I can consistantly reproduce it. Can access via command line, can see in raw. When I have more time I'll get a sniffer trace.

-Mike
Attached Images
File Type: gif flashfxp.gif (91.7 KB, 222 views)
mvario is offline  
Old 05-19-2002, 02:33 AM   #10
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

Well the reason you don't see the listing is because you are no longer connected to the ftp server, when connection is lost the listing is cleared.

It's very unusual that you are loosing connection after a file listing, which version of FlashFXP are you using? Have you tried the latest beta?

For best results install FlashFXP into a new folder for testing.
bigstar is offline  
Old 05-23-2002, 04:59 AM   #11
mvario
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 4
Default

the reason it's not connected is because it timed out. It will do that every time without ever showing a directory listing. It's not that the listing is cleared, it's never there to begin with.

I'm using ver. 1.4.3 (build 835)

Where can I find the beta to try?

-Mike
mvario is offline  
Old 05-23-2002, 05:15 AM   #12
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

The latest beta release can always be found in the Public Beta Forum.

I think something isn't configured correctly but I'm not entirely sure what it could be.
bigstar is offline  
Old 05-23-2002, 05:18 AM   #13
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

I was just looking at your previous posts and I noticed when you used ftp.exe you were not using passive mode. Have you tried this with FlashFXP without entering an external IP? If ftp.exe works with port then you don't need to enter an external IP.
bigstar is offline  
Old 05-24-2002, 08:26 PM   #14
mvario
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 4
Default

I've tried it with and without PASV mode enabled. Same thing. And so far this is the only site I've experienced this problem with.
mvario is offline  
Old 05-25-2002, 12:23 AM   #15
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

I am sorry but I don't have any other suggestions for you to try. I don't know what it could be.
bigstar is offline  
 

Tags
abor, list, transfer, type, user

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:23 PM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)