Go Back   FlashFXP Forums > > > >

General Discuss anything and everything related to FlashFXP

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-23-2003, 05:53 PM   #1
sn_fr
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 4
Question PASV probleme...

Hi, i can't seem to see where the problem is from.

With v1.2 i have no problem, but with v2.1 i can't list.
With the same settings.

I'm on a local network with shared internet acces NAT/ENS with firewall.
Server/router IP is 192.168.0.1
mine is 192.168.0.2

Any other FTP software and flashFXP v1.2 will connect normaly and list the content in PASVmode :

Code:
WinSock 2.0
Connecting to ftp.***.org
Connected to 195.137.***.***:21
220 WinGate Engine FTP Gateway ready
USER ****
331 Utilisateur **** OK. Veuillez taper votre mot de passe
PASS (hidden)
230-La bande-passante est soumise a des quotas
230-L'utilisateur artvisconti a un acces de groupe sur:  payant
230-OK. Le repertoire restreint courant est /
230 20532 Ko utilises (20%) - autorises : 102400 Ko
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Recommence a 100. Mais en mode ASCII
REST 0
350 Recommence a 0
PWD
257 "/" est votre position actuelle
TYPE A
200 TYPE est maintenant ASCII
PASV
227 Entering passive mode (192,168,0,1,6,77)
LIST
150 Connexion de donnees acceptee
226-Options: -a -l

But with FlashFXP v2.1 i get a list error:

Code:
WinSock 2.0
Connected to ftp.***.org -> IP=195.137.***.*** PORT=21
220 WinGate Engine FTP Gateway ready
USER ****
331 Utilisateur **** OK. Veuillez taper votre mot de passe
PASS (hidden)
230-La bande-passante est soumise a des quotas
230-L'utilisateur barlier a un acces de groupe sur:  payant  
230-OK. Le repertoire restreint courant est /
230 15467 Ko utilises (15%) - autorises : 102400 Ko
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Recommence a 100. Mais en mode ASCII
REST 0
350 Recommence a 0
CWD /www
250 OK. Le repertoire courant est /www
PWD
257 "/www" est votre position actuelle
TYPE A
200 TYPE est maintenant ASCII
PASV
227 Entering passive mode (192,168,0,1,6,220)
Data Socket Error: Connection refused
List Error
Can any one tell me where the problme comes from ?
It's realy boring...
Thanks
sn_fr is offline  
Old 10-24-2003, 05:51 AM   #2
Rats
Junior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 22
Default

turn on site uses NAT
Rats is offline  
Old 10-24-2003, 12:15 PM   #3
sn_fr
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 4
Default

nope, doesn't work, thanks for trying thought.
sn_fr is offline  
Old 10-24-2003, 01:06 PM   #4
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,861
Default

you said
Quote:
Server/router IP is 192.168.0.1
mine is 192.168.0.2
however your FlashFXP log shows
Quote:
Connected to ftp.***.org -> IP=195.137.***.*** PORT=21
shouldn't you be connecting to 192.168... ip?
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 10-25-2003, 08:27 AM   #5
sn_fr
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 4
Default

noe, sorry i badly explained myself.

Y an on a local lan, and wht i mean by server/router is my local router, the one that shares my internet connection.

from my computer i acces an FTP that is on internet via, my local routeur on 192.168.0.1. but that's not my ftp.

i'm not trying to acces a local ftp.
sn_fr is offline  
Old 10-27-2003, 10:36 AM   #6
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,861
Default

my fault. didn't understand you on the 1st try
in site manager, options tab, check "Site uses IP Masq/NAT/Non-Routable IP"
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 10-28-2003, 04:39 PM   #7
sn_fr
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 4
Default

nope doesn't change any thing.

I guess i'll have to return to version 1.2
sn_fr is offline  
Old 10-29-2003, 09:59 AM   #8
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

sn_fr you may want to try the latest public beta release
bigstar is offline  
Old 11-28-2003, 06:31 PM   #9
Junyor
Junior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1
Default

I'm running into the same problem when trying to use a TLS connection. When entering PASV, the connection times out. Would a recent beta fix my problem as well? I'm using v2.1.924 in Windows XP.
Junyor is offline  
 

Tags
est, list, mode, rest, type

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why do i get this error ? twisted General Discussion 0 05-02-2005 11:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:39 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)