Go Back   FlashFXP Forums > > > >

General Discuss anything and everything related to FlashFXP

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2002, 10:40 PM   #1
bosshoff
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2
Question flashfxp disconnects, then reconnects after finishing every file in queue (same ftp)

Upon getting into an ftp site, I proceed to queue up those files i require. After initiating the transfer, the program starts doing its thing. After the first (and every subsequent) file, it displays the time it took to download, then disconnects, only to reconnect and continue transfering the next file. The problem with this is that some ftp servers will ban you for reconnecting immediately after disconnecting. I thank you for any help you can afford me.
bosshoff is offline  
Old 10-20-2002, 12:20 AM   #2
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

which specific version/build of FlashFXP are using?
bigstar is offline  
Old 10-20-2002, 07:41 AM   #3
holymoly
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 7
Default

Are you running any firewalls? If i remember correctly i had this problem with 1.4. (when i was using it) with non-PASV ftps, it'd do the same problem you described. Disabling firewall software (ZoneAlarm) seem to of fixed the problem.
holymoly is offline  
Old 10-20-2002, 08:42 AM   #4
bosshoff
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2
Default Flashfxp v2.0 build 901

I am running flashfxp version 2.0 build 901. I don't have any software running a firewall, but i am behind a linksys router before i get to a cable modem; i don't believe it has a traditional firewall, simply ip masking. Thanks again
bosshoff is offline  
Old 10-20-2002, 10:10 AM   #5
Delerium69
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 16
Default

to solve this go into preferences -> proxy/firewall/ident tab and click 'send noops during transfer'.

This will keep the connection alive. I had the same problem with my linksys as the router didn't keep the connection alive. The fxp continued but the router blocked the 'file complete' message from the servers.

Del^
Delerium69 is offline  
Old 10-23-2002, 08:08 PM   #6
petrus
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 19
Default

I have the same problem.
It's a new bug in v2.0. It never happened in v1.43.
I was happy when v2.0 Build 901 released and installed it at once.
I was getting in trouble with v2.0 right away.
It sent QUIT command after PWD command and disconnected. It connected again and started downloading. It sent QUIT command everytime after finished downloading a file and disconnected and reconnect. QUIT command after PWD command didn't show up everytime, just sometimes.
So I unistalled v2.0 and reinstalled old but battle proven v1.43 Build 835.

I saw bug fixed v2.0 Build 902 released and tried it but it's same. So I went back to v1.43 again.
I checked here somtimes to see if there was any walkaround. But there was nothing except some problem reports without log file.
I saw Delerium69's post today and reinstalled v2.0 and tried it. It's getting worse, only sending useless NOOP command. I'm back to v1.43 again now. I'm running it under Windows XP Pro SP1 on ADSL connection. I'm a registered user. So I don't use a cracked version.

Here is the download log file.

Code:
WinSock 2.0
Connecting to ftp.xxxx.com
Connected to ftp.xxxx.com Port xxxx
220 ProFTPD 1.2.7rc1 Server
USER anonymous
331 Password required for anonymous.
PASS (hidden)
230 Anonymous access granted, restrictions apply.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Restarting at 100. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
CWD /xxxx/CD2/
250 CWD command successful.
PWD
257 "/xxxx/CD2" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PASV
227 Entering Passive Mode (xx,xxx,xx,xxx,xxx,xx).
LIST
150 Opening ASCII mode data connection for file list
226 Transfer complete.
TYPE I
200 Type set to I.
PASV
227 Entering Passive Mode (xx,xxx,xx,xxx,xxx,xx).
REST 11493608
350 Restarting at 11493608. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
RETR xxxx.r07
150 Opening BINARY mode data connection for xxxx.r07 (3506392 bytes)
Connection lost: ftp.xxxx.com
Attempting to Reconnect.
Connecting to ftp.xxxx.com
Connected to ftp.xxxx.com Port xxxx
220 ProFTPD 1.2.7rc1 Server
USER anonymous
331 Password required for anonymous.
PASS (hidden)
230 Anonymous access granted, restrictions apply.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Restarting at 100. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
PWD 
257 "/" is current directory.
QUIT 
Logged off: ftp.xxxx.com
Connecting to ftp.xxxx.com
Connected to ftp.xxxx.com Port xxxx
220 ProFTPD 1.2.7rc1 Server
USER anonymous
331 Password required for anonymous.
PASS (hidden)
230 Anonymous access granted, restrictions apply.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Restarting at 100. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
CWD /xxxx/CD2/
250 CWD command successful.
PWD
257 "/xxxx/CD2" is current directory.
List (cached)
List Complete.
TYPE I
200 Type set to I.
PASV
227 Entering Passive Mode (xx,xxx,xx,xxx,xxx,xx).
REST 14106856
350 Restarting at 14106856. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
RETR xxxx.r07
150 Opening BINARY mode data connection for xxxx.r07 (893144 bytes)
226 Transfer complete.
200 NOOP command successful.
Resumed: xxxx.r07 872 KB in 02:27 (5.90 KBps)
QUIT 
200 NOOP command successful.
Logged off: ftp.xxxx.com
Connecting to ftp.xxxx.com
Connected to ftp.xxxx.com Port 2121
220 ProFTPD 1.2.7rc1 Server
USER anonymous
331 Password required for anonymous.
PASS (hidden)
230 Anonymous access granted, restrictions apply.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Restarting at 100. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
CWD /xxxx/CD2/
250 CWD command successful.
PWD
257 "/xxxx/CD2" is current directory.
List (cached)
List Complete.
TYPE I
200 Type set to I.
PASV
227 Entering Passive Mode (61,132,74,239,155,157).
RETR xxxx.r09
150 Opening BINARY mode data connection for xxxx.r09 (15000000 bytes)
Here is the upload log file.

Code:
WinSock 2.0
Connecting to xxxxxxx.xxxx.com
Connected to xxxxxxx.xxxx.com Port 21
220 Welcome to xxxxxxx xxxxx
USER xxxxxx
331 User name okay, need password.
PASS (hidden)
230 User logged in, proceed.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Restarting at 100. Send STORE or RETRIEVE.
REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE.
CWD /Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2/
250 Directory changed to /Upped by/xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2
PWD
257 "/Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PORT xx,xxx,xxx,xx,x,x
200 PORT Command successful.
LIST
150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
226 Transfer complete.
TYPE I
200 Type set to I.
PORT xx,xxx,xxx,xx,x,x
200 PORT Command successful.
REST 3637248
350 Restarting at 3637248. Send STORE or RETRIEVE.
STOR xxx-xxxx.r21
150 Opening BINARY mode data connection for xxx-xxxx.r21.
226 Transfer complete.
Resumed: xxx-xxxx.r21 11,362,752 bytes in 12:49 (14.43 KBps)
QUIT
221 Goodbye!
Logged off: xxxxxxx.xxxx.com
Connecting to xxxxxxx.xxxx.com
Connected to xxxxxxx.xxxx.com Port 21
220 Welcome to xxxxxxx xxxxx
USER xxxxxx
331 User name okay, need password.
PASS (hidden)
230 User logged in, proceed.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Restarting at 100. Send STORE or RETRIEVE.
REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE.
CWD /Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2/
250 Directory changed to /Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2
PWD
257 "/Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PORT xx,xxx,xxx,xx,x,xxx
200 PORT Command successful.
LIST
150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
226 Transfer complete.
TYPE I
200 Type set to I.
PORT xx,xxx,xxx,xx,x,xxx
200 PORT Command successful.
STOR xxx-xxxx.r22
150 Opening BINARY mode data connection for xxx-xxxx.r22.
226 Transfer complete.
Transferred: xxx-xxxx.r22 15,000,000 bytes in 14:53 (16.39 KBps)
QUIT
221 Goodbye!
Logged off: xxxxxxx.no-ip.com
Connecting to xxxxxxx.no-ip.com
Connected to xxxxxxx.no-ip.com Port 21
220 Welcome to xxxxxxx xxxxx
USER xxxxxx
331 User name okay, need password.
PASS (hidden)
230 User logged in, proceed.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Restarting at 100. Send STORE or RETRIEVE.
REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE.
CWD /Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2/
250 Directory changed to /Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2
PWD
257 "/Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PORT xx,xxx,xxx,xx,x,x
200 PORT Command successful.
LIST
150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
226 Transfer complete.
TYPE I
200 Type set to I.
PORT xx,xxx,xxx,xx,x,x
200 PORT Command successful.
STOR xxx-xxxx.r23
150 Opening BINARY mode data connection for xxx-xxxx.r23.
226 Transfer complete.
Transferred: xxx-xxxx.r23 15,000,000 bytes in 14:37 (16.69 KBps)
QUIT
221 Goodbye!
Logged off: xxxxxxx.xxxx.com
Connecting to xxxxxx.xxxx.com
Connected to xxxxxxx.xxxx.com Port 21
220 Welcome to xxxxxxx xxxxx 
USER xxxxxx
331 User name okay, need password.
PASS (hidden)
230 User logged in, proceed.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 Restarting at 100. Send STORE or RETRIEVE.
REST 0
350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE.
CWD /Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2/
250 Directory changed to /Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2
PWD
257 "/Upped by xxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxx/CD2" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PORT xx,xxx,xxx,xx,x,xxx
200 PORT Command successful.
LIST
150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
226 Transfer complete.
TYPE I
200 Type set to I.
PORT xx,xxx,xxx,xx,x,xxx
200 PORT Command successful.
STOR xxx-xxxx.r24
150 Opening BINARY mode data connection for xxx-xxxx.r24.
I hope this QUIT command bug fixed ASAP so I can use v2.0.
Thanks.
petrus is offline  
Old 10-23-2002, 08:13 PM   #7
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

Are you connecting to the site via the Quick Connect or Site Manager? Have you tried using the opposite and does that work?

Does this happen with every site or just some?
bigstar is offline  
Old 10-23-2002, 09:35 PM   #8
petrus
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 19
Default

Thanks for the quick reply bigstar!
I use only Quick Connect. I have never used Site Manager.
It happened with every site.
Downlod Log is from connecting to a PUB and Upload Log is from connecting to my friend's FTP.
It never happened with v1.43 Build 835. So I'm using v1.43 now without any problem even running 6 FlashFXPs at the same time.
FlashFXP is a great product. I really love FlashFXP. If this problem in v2.0 is fixed, I'll be more than happy.
Thanks.
petrus is offline  
Old 10-23-2002, 09:55 PM   #9
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

Can you try adding the site to the Site Manager and see if that makes any difference.

This problem seems to be rather rare and the majority are not effected by it. I've went over the code atlest a dozen times. I simply don't know what the problem is at this time.

Have you tried deleting the quick.dat?
bigstar is offline  
Old 10-24-2002, 02:07 AM   #10
petrus
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 19
Default

Thanks.
I can't install v2.0 right now because I'm downloading and uploading now.
I'll try Site Manager after installing v2.0 tomorrow.
When I reinstall other version, I unistall and delete the folder too.
Only thing I do is loading the old Queue(.fqf).

By any chance, is there any possibility this is related to dual processor since you said this is very rare. I have dual PIII 1 GHz on Intel OR840 MB. Alcatel Speed Touch USB modem had a connection problem with dual processor under Windows 2000. My ISP's Tech Support had no idea why it didn't work. I found a solution by using PCI USB card. I found the cause from the FAQ on Alcatel web site several months later. They pointed MS for onboard USB driver implementation. WinXP doesn't have that kind of problem. Also I'm using Alcatel Speed Touch home now. It's a NIC based modem. No more drivers. I have seen some programs had a problem with dual processor in the past. If code has been changed a lot in v2.0, you should look after that too. It's just my suggestion. I'm just curious if the original poster of this topic has a dual processor system too.
Thanks again.
petrus is offline  
Old 10-24-2002, 04:43 AM   #11
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

ooooh it might have something to do with the queue, v1.x and v2.x use a different queue format though it's intended for backwards compatiblity, perhaps loading a v1.x queue is what causes this problem.
bigstar is offline  
Old 10-24-2002, 01:10 PM   #12
petrus
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 19
Default

Yes, you are right.
I found the cause of the problem. The curprit was loading v1.43's queue to v2.0.

I uninstalled v1.43 and deleted FlashFXP folder.
I installed v2.0. No more queue files.
I connected to the same PUB and put files in queue and started downloading.
I disconnected from the PUB. (I did it for test.)
I reconnected the PUB using queue.

It has been working flawlessly for several hours without any QUIT command since I reconnected.
No more QUIT command after completing each files nor QUIT command after PWD.
I suspected loading old queue files once but dismissed it. Because v1.43 worked flawlessly with v2.0's queue files. So why v2.0 not working with v1.4's queue files? Even v1.43 has a good forwards compatibility.

Thanks a lot bigstar!
You have the best Tech Support.
I'm a happy camper now.

Regards,

petrus
petrus is offline  
Old 10-24-2002, 02:46 PM   #13
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

I'm glad that sovles the problem..

A v2.x queue is much different than v1.x, I'm not quite sure how you managed to load it into v1.x.
bigstar is offline  
Old 10-24-2002, 04:04 PM   #14
petrus
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 19
Default

Thanks.
There wasn't anything special.
I just copied them back to FlashFXP folder after fresh install.
Of course FlashFXP doesn't show them on startup.
I used Load Queue. It loaded them and created new queue files.
v1.43 has no problem using queue files created by v2.0.
But v2.0 has a problem using queue files created by v1.43. It keeps sending QUIT command. That's why I joked it forwards compatibility.
Thanks a lot!
petrus is offline  
 

Tags
disconnects, file, ftp, queue, reconnect

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:50 PM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)