Go Back   FlashFXP Forums > > > >

Bug Reports Found a bug? Please let us know.

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-13-2002, 10:17 AM   #1
mkaplan
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2
Default Error with List command on login/ChDir

I have a couple of sites that I can not log into with FlashFXP and I am able to get in with Cuteftp Pro.
My settings are set for site uses IP Masq (or not, same thing) and non PASV. I log in but can not read the directory, it freezes until the timeout and the error msg 426 Data connection closed, transfer aborted. The log is below. I am just trying to login.

Connecting to XXXXXXX.XXX.XXX
Connected to xxxxxxx.xxx.xxx Port 21
220 Serv-U FTP Server v3.1 for WinSock ready...
USER xxxxxxx
331 User name okay, need password.
PASS (hidden)
230-Welcome to xxxxxxx xxxxxx FTP, all activities are logged. If you disagree, please log out.
230 User logged in, proceed.
SYST
215 UNIX Type: L8
PWD
257 "/" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PORT 24,203,209,29,4,2
200 PORT Command successful.
LIST -al
150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
426 Data connection closed, transfer aborted.

Or sometimes when I play with settings I can get in the root dir (default after login) but get the same error when I try to get into any other directory.

230 User logged in, proceed.
SYST
215 UNIX Type: L8
PWD
257 "/" is current directory.
List (cached)
List Complete.
CWD Uploads
250 Directory changed to /Downloads
PWD
257 "/Uploads" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PORT 24,203,209,29,4,3
200 PORT Command successful.
LIST -al
150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
426 Data connection closed, transfer aborted.

Now, here is the log from CuteFTP that works

230 User logged in, proceed.
STATUS:> Login successful.
COMMAND:> PWD
257 "/" is current directory.
STATUS:> Home directory: /
COMMAND:> FEAT
500 'FEAT': command not understood.
STATUS:> This site doesn't support the 'features' command.
COMMAND:> REST 100
350 Restarting at 100 - send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
STATUS:> This site can resume broken downloads.
COMMAND:> TYPE A
200 Type set to A.
COMMAND:> REST 0
350 Restarting at 0 - send STORE or RETRIEVE to initiate transfer.
COMMAND:> PORT 192,168,1,4,13,64
200 PORT Command successful.
COMMAND:> LIST
150 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
STATUS:> Accepting connection: 24.202.118.113:20.
226 Transfer complete.
STATUS:> Transfer complete.

Could it have to do with the fact that they use the LIST command while you use the LIST -al ?

How can I fix this so I can get into this and other sites with the same problem?

Running Version 2.0 RC3 build 876
OS: Win XP Pro
SMC Router NAT w/firewall over HiSpeed Cable

Thank you.
mkaplan is offline  
Old 09-13-2002, 02:09 PM   #2
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

In FlashFXP take a look at the following settings.
Preferences > Firewall Tab > Bind to External IP

Do you have this option enabled? It looks like you do and you're using the wrong ip address. If you have a NAT based router more than likely you don't need this feature.
bigstar is offline  
Old 09-13-2002, 05:13 PM   #3
mkaplan
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2
Default

Yes, that was the problem but my IP address there was correct

Thank you
mkaplan is offline  
 

Tags
command, directory, list, port, type

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:25 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)