Go Back   FlashFXP Forums > > > >

WarC's scripts ioA, Warchive, ZR-Tools

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-16-2004, 10:08 AM   #1
MilanoMosh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 15
Default Requests from IRC doesnt work

VERSION: ioFTPD 5-8-5r - dZSbot 1.15 - Eggdrop 1.6.15+SSL - ioA 1.1.4

I am pulling my hair over here and the solution to my problem is probably to simple for me to see.

SITE REQUEST works at the site but the !reqadd !reqdel !reqfilled gives me nothing. However !requests gives me the right responses. I've checked all the logs and debug files but I see no entries. I've tried watching the eggdrop to see if any errors are shown, but nada. Please help me.

[ioA.cfg]**********************************************
[Request]
Request_Header = "-[Request]----------------------------------------------------------------------"
Request_Footer = "--------------------------------------------------------------------------[ioA]-"
Request_File = "d:\request\.ioFTPD.message"
Request_Line = " [%##] [%-10user] -> %request"
Request_Field = " -> "
Request_Max = 100
Request_Max_User = 100
Request_Excluded_User_0 = "BoT"
Request_Too_Many_Made = " Too many requests made. Limit is %.0request"
Request_Too_Many_Made_User = " You have made too many requests already. Limit is %.0request"
Request_Already_Made = " That is already requested"
Request_Output_Line = " Added request: %request"
Request_Log = ""%user" "%group" "%request" "
Request_Add_Tag = 1
Request_Tag = "[REQ]-%request"
Request_IRC_Uid = 118
Request_IRC_Gid = 104

Reqfilled_Not_Found = " Request not found"
Reqfilled_Log = ""%user" "%group" "%request""
Reqdel_Log = ""%user" "%group" "%request""
Reqdel_Output_Line = " Deleted following request: %request"
Reqfilled_Output_Line = " Filled following request: %request"
Reqfilled_Tag = "[FILLED]-%request"
ReqFilled_Add_Tag = 1
ReqFilled_Send_Message = 0
***********************************************

Thanks!
MilanoMosh is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 10:14 AM   #2
Harm
Too much time...
Ultimate Scripter
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,430
Default

iirc, you need the 'o' flag on the bot to be able to use those commands with dZSbot.
Harm is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 10:15 AM   #3
alturismo
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 265
Default

u should check your account in bot

due reqadd, reqdel, reqfilled needs +o flag by default in windrop ...

in case u want to change it ...

bind pub o|o [set cmdpre]reqadd proc_reqadd
bind pub o|o [set cmdpre]reqdel proc_reqdel
bind pub o|o [set cmdpre]reqfilled proc_reqfilled
alturismo is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 10:16 AM   #4
WarC
Senior Member
ioFTPD Scripter
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 426
Default

Since you say it works from site ioa is correct configured. Are there no errors in chat with bot?

You should update ioA to latest version also (1.1.6)
WarC is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 10:44 AM   #5
MilanoMosh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 15
Default

VERSION: ioFTPD 5-8-5r - dZSbot 1.15 - Eggdrop 1.6.15+SSL - ioA 1.1.6

The bot has the +O flag in channel.

In chat with bot do you mean telnet and the eggdrop window?

I've checked ioA.debug, ioacommands.log but nothing about the commands I've sent over IRC.

Thanks!
MilanoMosh is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 10:53 AM   #6
alturismo
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 265
Default

the user who makes the !reqadd etc needs the +o flag
alturismo is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 10:57 AM   #7
MilanoMosh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 15
Default

Both the bot and user has +O
MilanoMosh is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 11:03 AM   #8
Harm
Too much time...
Ultimate Scripter
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,430
Default

The +o flag is a flag, not a mode.
.chattr <hand> +o <#channel>
Harm is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 11:19 AM   #9
MilanoMosh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 15
Default

I tried the .chattr <hand> +o <#channel> thru telnet. It replied that I now had the +o channel flag. Still no luck in !req-commands.

I typed "ioa requestirc testing.hard" from a dos-prompt and it added a request from the BoT with the same name.
MilanoMosh is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2004, 05:14 PM   #10
MilanoMosh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 15
Default ARGH!

I've found the problem and it was *tada* my nick on IRC. Since it had more than 9 characters it wouldn't work. Eggdrop only handles "internal" usernames at max 9 chars. If your nick is longer, hey tough luck, !req commands will not work!

I changed my nick to something with only 5 chars. Telneted to the bot and added the new nick as a user (.adduser [IRCnick]), set a password to the user (.newpass [IRCnick] [password]) and set the +o flag (.chattr [IRCnick] +o). Violá it works.

Thanks for all responses!

I'll be back
MilanoMosh is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 01:47 AM   #11
Harm
Too much time...
Ultimate Scripter
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,430
Default

Go to the windrop download page and grab the handlen32 version. This one supports more than 9 chars for nicknames.
Harm is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2005, 04:07 PM   #12
TheScorp
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 5
Default

Quote:
Originally posted by MilanoMosh
I tried the .chattr <hand> +o <#channel> thru telnet. It replied that I now had the +o channel flag. Still no luck in !req-commands.

I typed "ioa requestirc testing.hard" from a dos-prompt and it added a request from the BoT with the same name.
Hum. I am for some reason having trouble with !reqadd, !reqdel seems to work fine tho Anyone had the same problem? Oh, and !requests doesnt say anything either... But !reqfilled works..

I dont get it
TheScorp is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2006, 02:03 PM   #13
zOrP
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 282
Default

hm..
what version are u using ?

Request_IRC_Uid = 0
Request_IRC_Gid = 0

does these user/group files exist ?

and last, have u touched the flags in dzsbot and not added them to yourself ?

bind pub o|o [set cmdpre]reqadd proc_reqadd
bind pub o|o [set cmdpre]reqdel proc_reqdel
bind pub o|o [set cmdpre]reqfilled proc_reqfilled

?
zOrP is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
%group, %request, %user, request, requests

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)