Go Back   FlashFXP Forums > > > >

Harm's scripts ioBanana, Readd script, ioVote

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-15-2004, 08:20 PM   #1
icefuzion
Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 37
Default ioB19 SiteBot Login Error

I was setting up a new ioftpd install on another computer..

ioFTPD 5.3.9r, ioA1.0.6, and ioB19r..

Im having trouble getting the sitebot to work correctly:

I turned on Verbose/debug in the iobanana.tcl to see what the error was better but still havent been able to figure out what is wrong.

I tried using different eggdrop versions..using 6.2.15 right now though.

The bot logs into the correct channel ok and responds to some commands but most commands like !bw, !speed, !leechers..etc do not even get any type of responce from the sitebot.

My other sitebot is running with the same configuration pretty much and works fine (same ioftpd,ioa, and ioB versions)

when running eggdrop with nt parms I get this error:

Code:
[18:13] debug     control | C: 230 User botty logged in.
[18:13] dzs-mod: LOGIN received
command returned bad code: 16
    while executing
"ftp_login"
    ("after" script)
[18:13] error     error | E: Not connected!
[18:13] ioBanana 8 by Mouton & Harm: Attempting to connect to FTP.
[18:13] debug      | Starting new connection with:
[18:13] debug      |   -port = 21
[18:13] debug     control | C: Connection from 127.0.0.1:21
[18:13] debug      | -> rc="220"
-> msgtext="HTTP 5.24"
-> state="user"
[18:13] debug      | ---> USER botty
[18:13] debug     control | C: 220 HTTP 5.24
[18:13] debug      | -> rc="331"
-> msgtext="Password required for botty."
-> state="passwd"
[18:13] debug      | ---> PASS blank
[18:13] debug     control | C: 331 Password required for botty.
[18:13] debug      | -> rc="230"
it doesnt crash the bot but always will get that error on the first login.
icefuzion is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2004, 08:32 PM   #2
neoxed
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Scripter
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,326
Default

Is the bot actually connected or not? (Check SITE WHO or the ioFTPD.log file)

There was a bug in the TclLib v1.4 FTP library or in TCL 8.4 (one of the two, can't recall it), dealing with 'bad code returns'.
neoxed is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2004, 09:14 PM   #3
icefuzion
Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 37
Default

Thanks for responding NeoXed

Yeah it seems as though its connected to the ftp and then when I do a command it will disconnect on some of them.

for ex: !free all works fine so does !sections etc.

Also Newdir, release info, wipe etc..all works as it should

but doing when doing a !who the bot doesnt respond at all:

heres some of the debug info after the !who command:

Code:
[19:15] debug      | ---> SITE WHO
[19:15] debug      | -> rc="200"
-> msgtext="

(!who message here)

[19:15] debug      | -> rc="   "
-> msgtext=""
-> state="quit"
[19:15] debug      | ---> QUIT
[19:15] debug      | -> rc="221"
-> msgtext="Goodbye"
-> state="quit_sent"
[19:15] debug     control | C: 221 Goodbye
[19:15] debug      | Starting new connection with:
[19:15] debug      |   -port = 21
I also checked the ioFTPD.log and it did show the sitebot had connected.

And with this bug in the TCL you mentioned...are you talking about a bug in ioBanana or ioFTPD?
icefuzion is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2004, 11:28 PM   #4
neoxed
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Scripter
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,326
Default

Quote:
Originally posted by icefuzion
And with this bug in the TCL you mentioned...are you talking about a bug in ioBanana or ioFTPD?
About the TCL FTP library (the ftp.tcl file), not ioFTPD.

Which commands does it disconnect on, and does it happen every time you use that command?
neoxed is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2004, 02:23 PM   #5
Mouton
Posse Member
Ultimate Scripter
ioFTPD Administrator
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,956
Default

[19:15] debug | -> rc=" "

... that means that your SITE WHO returns bad ftp control code (numbers).

do SITE WHO on ftp, and paste result.
Mouton is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2004, 07:13 PM   #6
icefuzion
Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 37
Default

There are no errors when I do site who in FTP...works fine

Ok here's ALL the debug info after doing a !who in IRC:

Code:
[17:10] debug      | ---> SITE WHO
[17:10] debug      | -> rc="200"
-> msgtext="                           ___________  ________"
-> state="quote_sent"
[17:10] debug     control | C: 200-                           ___________  ____
___
[17:10] debug     control | C: 200-                    _______\_       _/__\
  /________
[17:10] debug     control | C: 200-                ░   \       /      |    |
 |   _    /
[17:10] debug     control | C: 200-               ruz   |     /\      |
 |   |   |
[17:10] debug     control | C: 200-+---------------░----|______________\___|___
_|_______|------------------------+
[17:10] debug     control | C: 200-| admin           /     SiTEOPS | idle  00:05:1
 | %:                             |
[17:10] debug     control | C: 200-| master           | since 00:05:3
 | p: /                  |
[17:10] debug     control | C: 200-+-------------------------------------------
----------------------------------+
[17:10] debug     control | C: 200-| bot          /        b0ts | idle  00:00:3
 | %:                             |
[17:10] debug     control | C: 200-| Vote ioFTPD for president  | since 00:00:3
 | p: /                           |
[17:10] debug     control | C: 200-+-------------------------------------------
----------------------------------+
[17:10] debug     control | C: 200-| bot          /        b0ts | idle  00:00:0
 | %:                             |
[17:10] debug     control | C: 200-| Vote ioFTPD for president  | since 00:00:0
 | p: /                  |
[17:10] debug     control | C: 200-+-------------------------------------------
----------------------------------+
[17:10] debug     control | C: 200-|  Up:   0 /     0.0kbs   |  Dn:   0 /     0
0kbs  |  Total:   0 /     0.0kbs  |
[17:10] debug     control | C: 200-+-------------------------------------------
-------------------------[ioFTPD]-+
[17:10] debug     control | C: 200 Command successful.
[17:10] 200-                           ___________  ________
200-                    _______\_       _/__\      /________
200-                ░   \       /      |    |     |   _    /
200-               ruz   |     /\      |          |   |   |
200-+---------------░----|______________\___|_____|_______|--------------------
---+
200-| admin           /     SiTEOPS | idle  00:05:13 | %:
   |
200-| master           | since 00:05:33 | p: /
   |
20
[17:10] debug      | -> rc="   "
-> msgtext=""
-> state="quit"
[17:10] debug      | ---> QUIT
[17:10] debug      | -> rc="221"
-> msgtext="Goodbye"
-> state="quit_sent"
[17:10] debug     control | C: 221 Goodbye
[17:10] debug      | Starting new connection with:
[17:10] debug      |   -port = 21
[17:10] debug     control | C: Connection from xxx.xxx.xxx.xxx:21
[17:10] debug      | -> rc="220"
-> msgtext="HTTP 5.24"
-> state="user"
[17:10] debug      | ---> USER bot
[17:10] debug     control | C: 220 HTTP 5.24
[17:10] debug      | -> rc="331"
-> msgtext="Password required for bot."
-> state="passwd"
[17:10] debug      | ---> PASS xxxxxxx
[17:10] debug     control | C: 331 Password required for bot.
[17:10] debug      | -> rc="230"
-> msgtext="bot@b0ts @ xxx.xxx.xxx.xxx)_____"
-> state="connect"
[17:10] debug     control | C: 230-bot@b0ts @ xxx.xxx.xxx.xxx
[17:10] debug     control | C: 230-
[17:10] debug     control | C: 230-Login time: 01/16/04 17:10:11
[17:10] debug     control | C: 230-
[17:10] debug     control | C: 230-(*)Users using this service: 3
[17:10] debug     control | C: 230-(*)Bytes transfered: MB
[17:10] debug     control | C: 230-(*) Active transfers: 0
[17:10] debug     control | C: 230-(*)Current dir space: 17304MB
[17:10] debug     control | C: 230-(*)Available space: 36.66GB
[17:10] debug     control | C: 230-
[17:10] debug     control | C: 230 User bot logged in.
[17:10] debug      | -> rc="   "
-> msgtext=""
-> state="type"
[17:10] debug      | ---> TYPE I
[17:10] debug      | -> rc="200"
-> msgtext="Type set to I."
-> state="type_sent"
[17:10] debug     control | C: 200 Type set to I.
[17:10] ioSS: FTP connection established - handle: 2
icefuzion is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
botty, debug, error, ftp, [1813]

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)