Go Back   FlashFXP Forums > > > >

! Other Scripts Support Support for all other scripts...

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-30-2004, 04:26 AM   #1
zedino
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 18
Default Please help

1. how to install ioftpd as service in WinXP SP1, i have tried ioSERVICE script but even ioftpd service appears in services list it doesn't work, i can not connect to ftp

2. do i need EGGDROP and what is it? i do not want any irc or what is this, just ftp service.

thanx a lot
zedino is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2004, 05:37 AM   #2
NorLan
Senior Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 110
Default

1) perhaps you read the docu once again - if the server does not run without start through ioservice - your settings are bad

2) for ftp only you just need to a few steps
a) go into the /etc/ dir and edit the admin.vfs
b) start the server an use ioFTPD ioFTPD as user
(if you change the pass of ioFTPD-user look up your
host.rules also in the etc dir)
NorLan is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2004, 05:51 AM   #3
zedino
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 18
Default

ioFTPD is running without any problem while i run it from ../system/ directory, also installation of ioSERVICE is done without errors, in system services list is ioSERVICE running but i can not to connect to ftp

do i have to run ioftpd manually? if yes then why, when it is installed as service?

what to edit in admin.vfs? ftp is runs perfectly when i start it manualy

thanx anyway
zedino is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2004, 05:55 AM   #4
NorLan
Senior Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 110
Default

for normal use - start it within the autostart - easiest way

for use with ioservice you have to install the certificate within the ioftpd - with a .bat file

quote mapis:
not working with ssl... this problem was previously discussed in forum by dEF:
http://www.ioftpd.com/board/showthr...=&threadid=1510

if this isn't the prob check the ioservice settings once more
NorLan is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2004, 06:42 AM   #5
zedino
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 18
Default

dont know what i am doing wrong but ...
i tried all of kinds of installing or runnig ioftpd as service but the result is always the same

ioftpd appears in service area and status is running but i can not connect to ftp

any reason?

thanx
zedino is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2004, 07:03 AM   #6
NorLan
Senior Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 110
Default

you don't need ioService - forget it (as it seems you are a beginner) - just start ioFTPD.exe manually an stop it with killing the service

do it like in the first post an try to connect to
url: localhost or 127.0.0.1
port: 9999
user: ioFTPD pass: ioFTPD or
user: anonymous

thats all i could say if ya don't post any statusreport etc.

:read the documentation - CAREFULLY:
if you don't get it run - perhaps you try another ftpd (with gui :-P)
NorLan is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2004, 07:34 AM   #7
zedino
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 18
Default

yes u r right i am a beginner but only with ioFTPD not with using computer

i know how to start it manualy or add it to start and this way its running

what i do not understand is: however the service is started and running i can not connect to it

nevermind ...

ioftpd is perfect for me, although i dont use any scripts etc..., not going to use anything else

anyway

thanx
zedino is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
eggdrop, ftp, ioftpd, irc, service

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)