Go Back   FlashFXP Forums > > > >

ioFTPD General New releases, comments, questions regarding the latest version of ioFTPD.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-08-2003, 06:21 PM   #16
darkone
Disabled
FlashFXP Registered User
ioFTPD Administrator
 
darkone's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2,230
Default

Quote:
Originally posted by Pichento
Very strange...

Just seems to die (not accepting any connections). Users online are not affected.

It actually crashes..

Faulting application ioFTPD.exe, version 0.0.0.0, faulting module ioFTPD.exe, version 0.0.0.0, fault address 0x00035cc4.

OS: W2K3 Server (standard)

Investigated further:

Its uploading that crashes site. Using zipscript på caladan. Might be the reason, but shouldnt crash site?
You need to provide more information than that:
- try disabling all scripts
- try removing all scheduler events
- find a way to replicate issue

(also make sure you got 5.0.1 as 5.0.0 crashes due to scheduler bug)
darkone is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2003, 07:00 PM   #17
Pichento
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 327
Default

I'm inclined to believe its the SSL code. Been monitoring for the last three hours and it seems to be crashing at random

For now I've reverted back to 4.9.4r.

Ill wait for your newly written SSL code for 5.0.2 before trying again.

Sorry to make you work overtime....

Keep up the good work
Pichento is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2003, 07:16 PM   #18
darkone
Disabled
FlashFXP Registered User
ioFTPD Administrator
 
darkone's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2,230
Default

If possible, try with ssl disabled (also make sure to disable all non-compatible scripts.. such as: ioa/iob) - as I need more information to determinate wheter there might be issues in other parts of code
darkone is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2003, 10:04 PM   #19
rozwellite
Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 37
Default

Quote:
Originally posted by darkone
all non-compatible scripts.. such as: ioa/iob
Is this because of the passwd and group files have been changed? And also does anyone know a way of updating then in ioA and ioB so they will work?
rozwellite is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2003, 01:40 AM   #20
alturismo
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 265
Default

for now i can tell here

ioB - doesnt work at all here, only small parts like restart, ...
the KICK on NUKE etc doest work at all here, group,pasw seems hardcoded
the ZS incl. ioB dunno, cause i only used ioB as addon for some real nice command mouton did there

ioA - i just changed the conf to UserIDTable & GroupIDTable,
and it seems to work pretty good so far, doest look like it
disturbs with the :STANDARD
site request, site nuke/unnuke, site invite, site search,....

ioZS - working here with no changes

sitewho.exe - by changing the ini to UserIDTable,GroupIDTable it
at least doesnt crash anymore, but no results coming up

so far my experience here
alturismo is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2003, 03:36 AM   #21
Pichento
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 327
Default

zipscript-cs also seems to work flawlessly. Its almost certainly the SSL code.

iOA works.. kinda... In generel all scripts that wants the passwd & group file will need an upgrade now.
Pichento is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2003, 09:58 PM   #22
darkone
Disabled
FlashFXP Registered User
ioFTPD Administrator
 
darkone's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2,230
Default

Most of SSL code has been now rewritten... there were some errors that could have caused crashing :/
darkone is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 02:12 AM   #23
Pichento
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 327
Default

Hiya d1.

Just tested 5.0.3 and unfortunately it will still crash after a few mins (no more login). users that are already on is not affected, but no one can connect (does not reply at all)

On the positive side SSL 168 does work with 5.0.3.

Hope you get the last bugs cured soon, so I can use the 5.x.x release.

UPDATE : site config rehash will crash ftpd and cause that above mentioned error.

UPDATE2 : 426 Connection closed: The specified network name is no longer available. <-- loads of those errors on upload transfers
Pichento is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 02:41 AM   #24
alturismo
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 265
Default

hi, little SSL question between

when i use those settings its all just working fine

Require_Encrypted_Auth = *
Require_Encrypted_Data = !*
Certificate_Name = mycerthere
Explicit_Encryption = True
Encryption_Protocol = SSL3
Min_Cipher_Strength = 128
Max_Cipher_Strength = 256

when i change that data line to

Require_Encrypted_Data = *

i get all kind of crashes, while login, while fxp transfers, etc etc

so my question is, does encrypt. data for * doest work on fxp ?

before i get nuts here with settings all kind of stuff in ffxp

cheers ahead
alturismo is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 03:04 AM   #25
darkone
Disabled
FlashFXP Registered User
ioFTPD Administrator
 
darkone's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2,230
Default

Which os/cpu you're using? Also does site config rehash cause daemon to crash instantly (Even if there's noone else logged in)
darkone is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 03:19 AM   #26
alturismo
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 265
Default

when using upper setup, its all fine

when using req encr. data = *

i get error like this

426 Connection closed: Your user class requires you to use secure connections.

no more crahses since 5.0.3 just no fxp transfer possible

setup is

winXP pro
AthlonXP 2800+
3 x 512 megs Infineon DDR 2700

io 5.0.3, ioA 0.8.1, ioZS 1.0.6, some small addons

my question is, should it work with

req. encr. data = *

or is it normal that then theres no fxp transfer possible ?
alturismo is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 03:26 AM   #27
Pichento
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 327
Default

OS: Windows 2003 Server (standard)
CPU: P4 2.53 mhz

No site config rehash, does not actually crash site. It prevents further logins. People who try to login after a site config rehash, will get no reply from daemon. They get a connection failed / timed out.
Pichento is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 03:27 AM   #28
darkone
Disabled
FlashFXP Registered User
ioFTPD Administrator
 
darkone's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2,230
Default

Alturismo: It requires encrypted fxp transfer..

Pichento: email me your ftpd including userbase & scripts etc..
darkone is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 03:35 AM   #29
alturismo
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 265
Default

Alturismo: It requires encrypted fxp transfer..

means ?

both sites need to run in SSL mode or what ?

cause io SSL to io SSL doesnt work either here

same error

426 Connection closed: Your user class requires you to use secure connections.

and when i enable in ffxp SSL site to site doesnt work either cpsv unsupported etc

u said already aint supported by io

so,

what i dont get now is,

should a normal fxp from 1 site (whatever setup) to an io SSL site
work when i enable

Require_Encrypted_Data = *

or is that normal that i have to set like

Require_Encrypted_Data = !*

cause then its all fine here, if it should work with * then i have to check here all again

sorry dark, i miss the point here
alturismo is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 03:47 AM   #30
Pichento
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 327
Default

Alturismo:

Require_Encrypted_Data = !* - none have to use encryption
Require_Encrypted_Data = * - all have to use encryption
Pichento is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
beta5, hope, pages, registered, users

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:01 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)