Go Back   FlashFXP Forums > > > >

ioFTPD General New releases, comments, questions regarding the latest version of ioFTPD.

Closed Thread
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-11-2014, 09:46 PM   #1
MONGi
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 71
Default Getting error after starting "ioGui2.exe"

Hello,

ive get follow error after starting ioGui2.exe:
System Error &H80004023 (-2147467229). A Microsoft Software Installer error was encountered.

The error are actual since updated Office2007 to 2010 x64 on the same machine with OS Windows Server 2011.
Some Windows-Updates follows.

I`ve reinstallation Office2010 and hope so the gui are work...but the problem don't fix.

Have anybody a idea what to do?

Thanks in advance.

System:
Windows Server 2011

EDIT:
The original error:
Systemfehler &H80004023 (-2147467229). Es ist ein Fehler im Microsoft-Softwareinstallationsprogramm aufgetreten.

Last edited by MONGi; 07-12-2014 at 10:14 AM.
MONGi is offline  
Old 07-13-2014, 03:14 PM   #2
Yil
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Administrator
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,194
Default

Hmm, I'm not familiar with windows server 2011... I know of 2003, 2008, and 2012 though.

You could try re-registering the .ocx files:

"Component 'mscomctl.ocx' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid."
To fix this you need to open up an administrator command prompt. Right click on
start menu->all programs->accessories->command prompt
and then choose "run as administrator" and click yes if it prompts you.
Then perform the following commands:
cd \ioFTPD\ioGUI (or wherever you installed it)
regsvr32 MSWINSCK.OCX
regsvr32 MSCOMCTL.OCX
You should get a popup window indicating success after each regsvr32 cmd.

See if that does anything. Also, since the problem may have to do with the installer try rebooting
Yil is offline  
Old 07-13-2014, 06:37 PM   #3
MONGi
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by Yil View Post
Hmm, I'm not familiar with windows server 2011... I know of 2003, 2008, and 2012 though.

You could try re-registering the .ocx files:

"Component 'mscomctl.ocx' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid."
To fix this you need to open up an administrator command prompt. Right click on
start menu->all programs->accessories->command prompt
and then choose "run as administrator" and click yes if it prompts you.
Then perform the following commands:
cd \ioFTPD\ioGUI (or wherever you installed it)
regsvr32 MSWINSCK.OCX
regsvr32 MSCOMCTL.OCX
You should get a popup window indicating success after each regsvr32 cmd.

See if that does anything. Also, since the problem may have to do with the installer try rebooting
Hi Yil,

I`ve registered the both files as you write.
After a reboot all works fine.

Thank you very much for your statement.
MONGi is offline  
Closed Thread

Tags
error, iogui2.exe, machine, starting, windows-updates

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:51 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)