Go Back   FlashFXP Forums > > > >

ioFTPD General New releases, comments, questions regarding the latest version of ioFTPD.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-22-2010, 03:51 PM   #16
newguy
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 16
Default

@Yil,

Thanks for the clear explanation.

Gonna play with it tomorow. I thought it would be more simple to use but i guess i was wrong
newguy is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 01:01 AM   #17
Flow
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Foundation User
 
Flow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 306
Default

03-16-2010 11:01:51 Abandoned EXE process (pid=5552): X:\ioFTPD\system\eggdrop.bat
Above is from SystemError.log.
Cant i use the [Scheduler] for eggdrop?

# Check if the Windrop Bot is Online
BotChk = 00,15,30,45 * * * EXEC X:\ioFTPD\eggdrop\eggdrop.bat

My .bat file;

Code:
@echo off
set Systemroot=C:\WINDOWS
set path="X:\ioFTPD\scripts\pstools"
E:
cd "X:\ioFTPD\eggdrop"

rem Change this to the name of your bot's config:
set botscript=eggdrop.conf

rem Change this to the handle/botnet-nick of your bot:
set botname="sitebot"

rem Change this to the name of your bot's userfile:
set userfile=sitebot.user

rem You probably don't need to change anything below here....
if exist .share* del .share*
if exist *.stackdump del *.stackdump
if exist *.tmp del *.tmp
if not exist %botscript% echo Config file (%botscript%) missing.
if not exist %botscript% goto cantload
if exist %userfile% goto checkrunning
if exist %userfile%~new ren %userfile%~new %userfile%
if exist %userfile% echo Missing userfile... Using the last saved one..
if exist %userfile% goto checkrunning
if exist %userfile%~bak ren %userfile%~bak %userfile%
if exist %userfile% echo Missing userfile... Using the last backed up one..
if exist %userfile% goto checkrunning
if not exist %userfile% echo Userfile missing. No backup/last saved userfile either. =/
goto cantload

:checkrunning
pslist eggdrop > nul
if errorlevel 1 goto restart
goto end

:restart
set result=
if not exist eggdrop.exe echo eggdrop.exe not found!
if not exist eggdrop.exe goto cantload
echo Restarting Eggdrop...
hstart eggdrop.exe -nt
if errorlevel 8 echo Possibly Missing .dll File(s)? (tcl8*.dll, cygwin1.dll)
if errorlevel 8 goto cantload
goto success

:cantload
echo Could not reload the bot. =(
goto end

:success
echo Successfully Started Eggdrop (%botname% - %botscript%).

:end
My hsstart app:
http://www.ntwind.com/software/utilities/hstart.html

PsExec tool (pstools)
http://technet.microsoft.com/en-us/s.../bb897553.aspx

Last edited by Flow; 03-23-2010 at 03:42 AM.
Flow is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 03:43 AM   #18
Flow
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Foundation User
 
Flow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 306
Default

duh, found my own error. Fxied it myself too
Flow is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 03:48 AM   #19
Flow
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Foundation User
 
Flow's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 306
Default

How do i disable the buildin 'site who' command? (im using nxTools)
Flow is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 11:43 AM   #20
Yil
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Administrator
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,194
Default

When you define the site who script under [FTP_Custom_Commands] just prefix it with a "^" which means don't run any built-in script of the same name.
Yil is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 11:49 AM   #21
Yil
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Administrator
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,194
Default

Regarding the abandoned exe line. I assume that's because you ran the bot with -nt so it kept the terminal window open. Nothing wrong with that, but it means that when the FTP shuts down or you kick/kill the connection used to start it (not possible via scheduler) the process will still be running and thus the warning that the FTP had to abandon it.
Yil is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 02:08 PM   #22
Yil
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Administrator
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,194
Default

I'm looking to put out the next few releases somewhat quickly with very few changes in the hopes of trying a few things out one by one so it's easier to debug. So hope you can bear with me and help test for a bit.

ioFTPD has been linked against the CRT statically for a long time because it eliminated the problem of Visual Studio 2005/2008 runtimes not being installed on XP machines and thus avoided all sorts of errors and head scratching for new users. However, it occurs to me that because TCL and ioFTPD.exe are both using their own static libraries and all the rest of the window's DLLs are using whatever dynamically linked CRT they are linked against that perhaps this is causing some problem. Especially since the lockup bug is in the ldr_lock which is involved when registering/unregistering DLLs, creating processes, etc...

I have no idea if this will make a difference or not, but it's probably worth a try. I'll rebuild the various TCL libraries and ioFTPD to use the shared SxS DLLs and provide the MS 2008 SP1 redistributable runtime library (it's 4MB itself) as a link for those who will need to install it. My guess is win7/2008 users have this by default, but Vista and perhaps even XP users might have other software that installed it already by this point.

That's the idea for the first quick release just to see if anything changes because of the switch.

The next one after that will either be a new ioFTPD thread that just tests to see if the server is still happy and suicides if things look locked up, or if things go smoothly the openSSL switch. I've started work on it, but I can't test anything or even see if I'm doing stuff correctly until I finish swapping everything so who knows if some of my assumptions are correct yet. Sometime next week we'll see how things are going...
Yil is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2010, 05:30 AM   #23
pion
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 138
Default

426 Connection closed: Overlapped I/O operation is in progress.

For SSL transfer. Possible to fix this at the server end? This is for io as the PASV end. Reverse is working.
pion is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2010, 10:32 AM   #24
Yil
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Administrator
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,194
Default

pion: That overlapped I/O error isn't really descriptive of the problem when it occurs during the SSL handshake of a transfer. However, it was commonly showing up when FXPing and the server had to act in the client mode and that problem was fixed in v7.0. Any chance you are FXPing to a pre-v7 ioFTPD on the other side?

The easiest workaround I've found is to switch the client/server roles via "sscn on" and "sscn off" manually so that the side having problems acts in the server role.
Yil is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2010, 11:03 AM   #25
Yil
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Administrator
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,194
Default

Quick update. I started looking into some crashlogs pion sent to me and spotted a problem... Version 7.1 changed the Config_* routines (it's in the ChangeLog) to work with arbitrary .ini files instead of a single global ioFTPD.ini file. This allowed for Help.ini, Theme.ini, and the various site help .ini files.

Unfortunately it looks like nxMyDB uses at least one Config_ function so v7.1+ with nxMyDB is an accident waiting to happen since it will either crash or corrupt memory and thus generate random errors...

There are 2 solutions. Update nxMyDB or stick in a shim function using the old arguments. Unless someone knows how to get in touch with neoxed and see if he can either update it quickly (it's likely a trivial fix) I'll go the shim route to keep the old arguments and compatibility.

Expect something quickly...
Yil is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
describe, link, site, upload, virtual

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:55 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)