Go Back   FlashFXP Forums > > > >

ioFTPD General New releases, comments, questions regarding the latest version of ioFTPD.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-01-2008, 02:33 PM   #1
LordM
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
LordM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Germany
Posts: 138
Default io not available from outside my network

Hi folks!

I set up my io just like I used to the last years. Some passive ports forwarded, port 9999 and 9998 forwarded too.

But since some time it is not available from any other computer than the machine it is running on.

I confed host.rules like this just to get a connection from another machine inside my local network:

POLICY ACCEPT 4

CLASS ADMIN -1

ACCEPT I 192.168.178. ADMIN -1



Ports are open, but connection times out.


Any idea, why this could be???

thanks in advance.
__________________
I'm using:

ioFTPD 7.7.2
ioNiNJA BETA Stable v0.8.9.6
LordM is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 08:54 PM   #2
Yil
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Administrator
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,194
Default

Check out the /logs dir and see if it's reporting rejected connections which it will for Hosts.Rules issues. My guess is you are trying to login to the ioFTPD account which is configured by default to ONLY accept loopback connections for security reasons. So either add your local lan to ioFTPD account, or create another account and add it to that... Either way the reason for the rejection should be in a logfile entry.
Yil is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2008, 05:19 PM   #3
LordM
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
LordM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Germany
Posts: 138
Default

I'm trying to login into a normal user account.

IP added is *@*

And I don't get any entries in the logfiles.
__________________
I'm using:

ioFTPD 7.7.2
ioNiNJA BETA Stable v0.8.9.6
LordM is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2008, 12:47 AM   #4
Yil
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Administrator
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,194
Default

Hmm... Firewall issue? You mentioned ports forwarded, but to the correct IP/port?

If you can connect to the machine from another computer inside the router then it's a network issue somehow... What is HOST= set to?
Yil is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2008, 02:09 PM   #5
LordM
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
LordM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Germany
Posts: 138
Default

No firewall installed.
Well, IP and ports are correct. gotta check from another machine inside my router.

Host is set to: 0.0.0.0
__________________
I'm using:

ioFTPD 7.7.2
ioNiNJA BETA Stable v0.8.9.6
LordM is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 04:11 AM   #6
LordM
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
LordM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Germany
Posts: 138
Default

okay. Tried from another machine inside my router. I don't get a connection there too.
And again no log entries for blocked IPs or something like that.

EDIT:
Tried other programs, and they are available from inside and outside...

EDIT 2:
Downgraded to 6.2.1 and that one works with same setup in Hosts.Rules and ioFTPD.ini!!!

Now I'm confused.
__________________
I'm using:

ioFTPD 7.7.2
ioNiNJA BETA Stable v0.8.9.6

Last edited by LordM; 03-09-2008 at 04:55 PM.
LordM is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 06:31 PM   #7
Yil
Too much time...
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Administrator
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,194
Default

If it's the identical ioFTPD.ini and Hosts.Rules files (it's WAY too easy to mess up ioFTPD.ini file in some subtle way) and everything else the same except the executable then I'm baffled since you can talk to it locally so you know it's running in both cases...

If you drop both version into the same system dir and run one then the other and the newer fails, but the older works, then try reverting to a plain generic 6.3.5 file or even a 6.2.1 file just to rule out new features like something wierd going on with immune hosts, users, etc.
Yil is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2008, 02:07 PM   #8
LordM
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
LordM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Germany
Posts: 138
Default

As I said: 6.2.1 exe with 6.2.1 ini file works.
I tested the 6.3.5 exe with 6.2.1 ini and it works.
Then I tried 6.2.1 exe with 6.3.5 ini and it works too.

Only 6.3.5 exe with 6.3.5 ini doesn't work.
__________________
I'm using:

ioFTPD 7.7.2
ioNiNJA BETA Stable v0.8.9.6
LordM is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
accept, admin, connection, forwarded, ports

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:13 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)