Go Back   FlashFXP Forums > > > >

International Help Get help in your native language (non-english).

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-11-2004, 10:12 AM   #1
rAWfOX
Senior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 148
Default [Swedish] 2 inet linor 2 burkar 1 io?!?!?!

Så här e dilemmat.... vet ej om det går...

jag har 2 burkar i huset

1 har eget nät från grannen
1 har eget nät här
dvs 2 olika ipn inga svårigheter så...
det jag nu vill göra är följande...

från 111.111.111.111 som är burk 1 och där ioftpd ligger på.
den funkar nu att connecta till som vanligt....

Nu vill jag att vissa users skall komma åt samma ioftpd som burk 1 gör fast via ip 222.222.222.222.
Antar att jag måste göra någon sorts port forward på burk 2 och sedan i io lägga till ny service...

Går detta att lösa?? eller är det kört?
rAWfOX is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 05:02 PM   #2
rAWfOX
Senior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 148
Default

ingen??
rAWfOX is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2004, 06:00 PM   #3
scull
Senior Member
ioFTPD Scripter
 
Join Date: May 2003
Posts: 159
Default

Nu ska vi se ...

Om du stoppar i 2 nätverks kort i varje dator .. 1 till internet och ett som är kopplat direct till den andra datorns extra kort ... så borde du kunna komma åt filer från den ena servern från den andra servern .. göra ett litet lan ..

Gör nätverks drivar ... och gör en virituell path i ioFTPD till dom ....

Eller ?

//Scull
scull is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2004, 01:42 AM   #4
fobban
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 186
Default

Pröva att gör två olika Devicer, t.ex. så här:
[Internet]
Host = 0.0.0.0
Ports = 20000-25000
Bind = Internet-IPt

sen en till
[LAN]
Host = 0.0.0.0
Porst = 25001-30000
Bind = LAN-IPt

Sen på din FTP-Service sätter du Data_Devices = Internet LAN
Dunno om du kanske ska sätta dom på Device_Name..
Kan hända att detta funkar, har dock inte prövat
fobban is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2004, 04:24 AM   #5
fobban
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 186
Default

tror dock inte mitt sätt ovan fungerar
annars är ju ett lätt sätt att göra en FTP Service till och köra på en annan port.. sen gör en Device som du använder till just den servicen.. så säger du till dom på det lokala nätet att connecta till en annan port bara..
fobban is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
att, det, har, jag, som

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:26 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)