Go Back   FlashFXP Forums > > > >

Bug Reports If you discover any bugs that we are not aware of, please post it here so it may be corrected.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-21-2005, 03:26 PM   #1
Mr_X
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 142
Question ioFTPD gives a PASV port out of the range

I got a problem when using PASV mode (I can't use active mode because I'm in a local network and my modem-router don't open ports [there's a bug in the firmware; I'm not the only one to have this thing]). I have this in ioFTPD.ini:
Code:
...
[Any]
Bind=0.0.0.0
Ports= 10000-10004
...
REM: You may say it's not enough but there's maximum 1 user connected
It must all the time use ports between 10000 and 10004.
Nearly 4/5 attempts get a port in this range but sometimes I got another port (more than 3 times higher than specified).
For example (Server side): "227 Entering Passive Mode (xxx,xxx,xxx,xxx,128,185)" that mean port 32953 which is not between 10000 and 10004.
For those who don't know how to know what port is given, here's an explanation: You multiply the fifth number by 256 and you add the last and then you get the port used (The four first number are, of course, IP address).

My question is: why does io try another port than those specified in configuration file?
Mr_X is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2005, 03:33 PM   #2
Mouton
Posse Member
Ultimate Scripter
ioFTPD Administrator
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,956
Default

U should setup at least 10 pasv ports by simultaneous user.
A used port is not closed as soon as the connection is closed; it takes somewhere between 2-10 seconds to be available again.
Hit CTRL-R 5 times in a row, and u'll be out of ports. Same would happen if you browse directories at a decent speed.
Maybe io choose a random port when the pasv ports u specified are all in use.
Try to "netstat -n" very rapidly when u get a higher port. U might see connections on all the other ports from your range.
Mouton is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
10000, mode, number, port, ports

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why do i get this error ? twisted General Discussion 0 05-02-2005 11:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:38 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)