Go Back   FlashFXP Forums > > > >

Bug Reports If you discover any bugs that we are not aware of, please post it here so it may be corrected.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-13-2005, 04:18 AM   #1
jesper_1
Guest
 
Posts: n/a
Default problem with active mode. socket error?

Hello.

I have a problem with ioftpd running in active mode, when the user is behind nat.
Im running ioFTPD version: 5-8-5r

Ive told my users who are behind nat to forward some ports, and tell their ftp clients to use those ports for data transfer. and it works..
BUT, it seems that ioftpd isnt closing sockets.

If i forward 2 ports, i can recive data 2 times, then i have to wait for sockets to close, ~1 min.

Ive searched the forum and found a simular thread, about windows socket API being a prob when server is running on lownumber ports, and only lownumber ports.

But my server isnt on a low number port.. its on a port above 2000.
So i dont know if this is the same prob?

Any help getting around this would be VERY appriciated. Can you get ioftpd to close sockets sooner?

Since many of my users are behind NAT, this is a very big problem. :-/

Thnx in advance /jesper
  Reply With Quote
Old 01-13-2005, 06:46 AM   #2
Unique
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 231
Default

When uploading active ports are closed instantly, so theres not much problems.

When active downloading (both fxp or normal) the ports keep hanging for like 4 minutes..
http://www.microsoft.com/resources/d...ntry/58811.asp
Been *****ing about this since a year or so, but it wont/cant be fixed.

So only way to half decently use this server is by changing your windows tcp settings:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Tcpip\Parameters]
"TcpTimedWaitDelay"=dword:0000001e

This will change the timeout to like 30 seconds (= minimum i believe, havent tested lower) , still gives me transfer errors sometimes, but its a whole improvement..

Goodluck
Unique is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 07:45 AM   #3
jesper_1
Guest
 
Posts: n/a
Default

Thanks for the reply.

Strange thing is though, that this applys to uploads to (fxp), my users can send a file or 2, then it refuses until sockets close. Tried from many different servers, always the same.
  Reply With Quote
Old 01-13-2005, 08:55 AM   #4
Unique
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 231
Default

Ah not totally sure about upload then, maybe it goes ok with glftpd as source, and not ffxp or whatever.. no idea
Unique is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2005, 06:53 AM   #5
Zer0Racer
Senior Member
ioFTPD Scripter
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 703
Default Re: problem with active mode. socket error?

Quote:
Originally posted by jesper

Im running ioFTPD version: 5-8-5r
io Registered: No?

Update your board profile [user cp] and enter your username and password for the member pages (www.ioftpd.com/members) so that we can see you're a registered user. Not following this instruction will result in a ban on this forum.

Thanks.
Zer0Racer is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ftp, ioftpd, nat, ports, problem

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Uploading to several servers alftore General Discussion 6 05-25-2005 08:33 AM
Pricing Voltaire General Discussion 3 10-31-2004 08:59 AM
CHMOD bug iXi Bug Reports 2 12-23-2002 07:53 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:38 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)