Go Back   FlashFXP Forums > > > >

Bug Reports If you discover any bugs that we are not aware of, please post it here so it may be corrected.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-29-2004, 04:03 AM   #1
TigerWutz
Junior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 26
Default ip change problem

When my IP change (by releasing the router DHCP and Renewing the DCHP) anyone who try to login get stuck on Passive, and in the passive message I can see the previous IP:

PASV
227 Entering Passive Mode (218,153,139,15,129,42) <--- previous IP
Data Socket Error: Connection timed out
List Error
----stuck here----

If I toggle (in FlashFXP) the option "Site uses IP masq/NAT/Non-reroutable IP" I connect without a problem, but when I remove it it just hang. I tried many times even after 30 minutes.
Of course, if I site config rehash or just kill and restart the process, everything is fixed, but as u said - the Service_Update = * * * * &Service_Update should fix that automatically...

my ioftpd version is 5.8.4r

[Any]
Ports = 25001-26000
Random = True
Global_Inbound_Bandwidth = 0
Global_Outbound_Bandwidth = 0
Client_Inbound_Bandwidth = 0
Client_Outbound_Bandwidth = 0
; INTERNET
Host = xxx.kicks-ass.net
Bind = 192.168.1.33


[FTP_Service]
Type = FTP
Device_Name = Any
Port = 1616
Description = My FTP Service
User_Limit = 10
Allowed_Users = *
Messages = ..\text\ftp

i use directupdate to update the dns and its checking every 60 sec.
when ip change the directupdate chang the ip. and users can connect but they hang on the passive port.
TigerWutz is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2004, 10:30 AM   #2
Mouton
Posse Member
Ultimate Scripter
ioFTPD Administrator
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,956
Default

I can confirm.

ioFTPD 5.8.4r

ioFTPD.ini:
[Any]
Host = me.dyndns.org
Ports = 1024-2047
Random = False
Bind = 0.0.0.0

[Scheduler]
Service_Update = * * * * &Service_Update

***** BEFORE *****

IP Address. . . . . . . . . . . . : 216.239.74.140

***** AFTER *****

IP Address. . . . . . . . . . . . : 216.239.89.200

Connected to me.dyndns.org -> IP=216.239.89.200 PORT=9999
...
PASV
227 Entering Passive Mode (216,239,74,140,4,14)
Data Socket Error: Connection timed out
List Error

site config rehash
200 config Command successful.

PASV
227 Entering Passive Mode (216,239,89,200,4,16)
...

From local or remote, connecting to me.dyndns.org... PASV doesn't work. &Service_Update doesn't seem to update the data IP.

**********

Local PC:

C:\>ipconfig /displaydns

Windows IP Configuration

me.dyndns.org
----------------------------------------
Record Name . . . . . : me.dyndns.org
Record Type . . . . . : 1
Time To Live . . . . : 36
Data Length . . . . . : 4
Section . . . . . . . : Answer
A (Host) Record . . . : 216.239.89.200

**********
Mouton is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2004, 10:46 AM   #3
Pharaoh
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 117
Post

Confirmed here too
Pharaoh is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2004, 03:08 PM   #4
caladan
Senior Member
ioFTPD Scripter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 179
Default

works here
caladan is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2004, 04:23 PM   #5
-=DoBBeR=-
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 298
Default

not working here
-=DoBBeR=- is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2004, 06:20 PM   #6
alturismo
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 265
Default

had some similar probs

switched

Host = my.dyndns.org
Bind = 192.168.1.2

to

Host = 0.0.0.0
Bind = 192.168.1.2
alturismo is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 09:52 AM   #7
Pharaoh
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 117
Default

Quote:
Originally posted by alturismo
had some similar probs

switched

Host = my.dyndns.org
Bind = 192.168.1.2

to

Host = 0.0.0.0
Bind = 192.168.1.2
Thanks mate, this solution seem to work, I just hope it won't cause different problems...(none so far tho)
Pharaoh is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 10:25 AM   #8
-=DoBBeR=-
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 298
Default

Quote:
Originally posted by alturismo
had some similar probs

switched

Host = my.dyndns.org
Bind = 192.168.1.2

to

Host = 0.0.0.0
Bind = 192.168.1.2
aint working here =(
-=DoBBeR=- is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2004, 03:12 PM   #9
-=DoBBeR=-
Senior Member
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 298
Default

*bump*
sollution in sight?
-=DoBBeR=- is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 07:57 AM   #10
dzpssq
Junior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
Default

Confirmed,
same problem here.. this became more frequent the recent weeks when my ISP started to change my dynamic IP at a daily basis..

A change to 0.0.0.0 seems to be helping so far
dzpssq is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
entering, login, message, passive, stuck

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why do i get this error ? twisted General Discussion 0 05-02-2005 11:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:25 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)