Go Back   FlashFXP Forums > > > >

Bug Reports If you discover any bugs that we are not aware of, please post it here so it may be corrected.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 05-13-2003, 05:14 AM   #1
iXi
Senior Member
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 220
Default ident@iprange bug?

moin,
After longer runtimes some accounts with ident@ip range settings dont work... but when i del the cache and restart io the accounts back working the problem is only when not setted *@*.
And not on all ident@ip range accounts i'm confused...

cya
iXi is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2003, 09:47 AM   #2
Zer0Racer
Senior Member
ioFTPD Scripter
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 703
Default

I've had this problem too a couple of times. The only thing that was wrong was bad ident response from client. Since ioFTPD by default caches idents for 1800 seconds (30 minutes), for faster login, one bad ident response from clients ident-daemon makes it impossible for user to login with correct ident@ip for 30 mins. By bad ident response I mean no response. That makes user's ident@ip to *@ip and not ident@ip. When the user then tries to login with ident@ip ioFTPD still thinks that user has *@ip. That is the problem. You can probably see entries in your Error.log that says the user's host did not match the ident@ip added for that user.

And also.. ident is for *nix operating systems. Windows OS can only "fake" ident response. That response will never be 100% the same as for *nix. And doesn't follow the RFC standard, it simply can't. So I've been told by Dark0n3 anyways.

I've been experiencing problems with my ident in windows. I've tried several different solutions, the identd in mIRC, and the one in FlashFXP and a couple of stand-alone ident daemons for win32. Sometimes, just sometimes, my ident daemon's response to server's ident request does not reach the server. I really don't know why.

So what is the solution?

First the standard stuff. If you have a firewall, make sure port 113 is open. Since ident seems to work for you (but not always) I guess the port is not the problem.

Second you could try decreasing the time that ioFTPD caches ident. Under [Network] in your ioFTPD.ini you can find these settings (among others):
Code:
Ident_Timeout = 15
Identity_Cache_Validity = 1800
Maybe ident needs a little more time before ioFTPD considers it timed out. Try increasing Ident_Timeout by a couple of seconds and see if it helps.
AND..
Set the Identity_Cache_Validity to 0 (to disable ident cache) or just decrease the value to let's say 300 seconds which is 5 minutes. That will make login faster for users who want to connect with a second session after first login, or makes login faster if that user forgot something after disconnecting and has to log in again to grab this or that file.. within 5 minutes after first login that is.

When those 5 minutes has passed ioFTPD will wait for "real" ident response for that user.

Hope it helps.

/Zer0Racer
Zer0Racer is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2003, 06:46 PM   #3
dcZ
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 138
Default

Well are you using a bnc? If so, when you have external ident set to true, ie: "Get_External_Ident = TRUE", when you login without the bnc , and just through regular ip address, if you don't have *@* it will say login failed.

Don't know why it does that, but it did it to me aswell.

-Not sure if this was the problem uve had tho, since u say when u delete the catch it works, so i duno
dcZ is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2003, 01:32 AM   #4
darkone
Disabled
FlashFXP Registered User
ioFTPD Administrator
 
darkone's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2,230
Default

cache directory has nothing to do with ident they are message files in pre-parsed (binary) form
darkone is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
accounts, back, confused, ident@ip, range

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compare Folder Content -- SUBDIRS too? dgrrr General Discussion 1 04-04-2005 08:28 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:28 PM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)