Go Back   FlashFXP Forums > > >

Suggestions Post suggestions for upcoming versions

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-16-2004, 04:46 AM   #1
lax
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 18
Default http url's

This might be something that's just too minor or obscure or whatever, but it's something that I encounter pretty much every day.

I upload files to a shell via ftp, using flash, and then link people to them via http. I do it all the time, for an image I want to show somebody, for an mp3, whatever. I've got tons of files stored there, in various folders etc.

But suppose i have just uploaded wtf.jpg to ftp://site.mysite.com/blah/webroot/users/me/_misc/_images/wtf.jpg and now I want to link somebody that I'm talking to on AIM or whatever to it. The link will be http://me.mysite.com/_misc/_images/wtf.jpg

To get that, I can right-click on the file & choose "copy URL", say "no" to the pop-up, and then paste the above ftp address into notepad, overwrite the whole beginning part with http://me.mysite.com/ , copy the resultant address, and then paste it into AIM & send it to them.

I have to do this every time, because I don't allow people to just browse my directories via http. So if I want to link them to several different files, it's a big hassle.

It'd be really nice if, in the site manager, I could designate an "http url" or something... in other words, it would have an entry field "http prefix" and I could enter "http://me.misite.com/" (or, on another shell, maybe "http://shells.somesite.com/users/~me/" , for instance) and also a field "webroot path" or the like, where I'd enter "/site.mysite.com/blah/webroot/users/me/", and a checkbox asking if I'd like to substitute the http version of URL's for that site.

So then I could rightclick on ftp://site.mysite.com/blah/webroot/users/me/_misc/_images/wtf.jpg and choose "copy URL" and it'd substitute http://me.mysite.com/ for ftp://site.mysite.com/blah/webroot/users/me/ -- so I'd end up with http://me.mysite.com/_misc/_images/wtf.jpg, and I could paste it directly into AIM. There'd be no need for the "insert user/pass" dialog in most cases... could have a separate option for that maybe, with separate http user/pass entry fields, so that if the "use http url" option was checked, and the "insert user/pass" option checked, then it'd insert the htaccess info or whatever.

Nobody but me has ftp access to my shell, so the current "copy URL" option doesn't really help me much.

Anyway, I don't know how often this issue affects anybody else, so maybe it's totally unimportant. For me, though, it comes up constantly, so maybe other people have this frustration as well.
lax is offline  
Old 09-16-2004, 05:44 AM   #2
MidKnight
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 857
Default

something i thought about before and would like to see it also
MidKnight is offline  
 

Tags
ftp, http, link, upload, url

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
df.exe error crazyppl Bug Reports 14 03-17-2003 03:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)