Go Back   FlashFXP Forums > > > >

General Discuss anything and everything related to FlashFXP

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2003, 10:06 PM   #1
mikster
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 6
Default 425 Data Connection Port Error

425 Can't open data connection.

Which data port is this refering to? Is it being blocked on my firewall, thought Port 21 is the only port needed for FTP-ing to a server for uploads and downloads.

Anyone else have this error and fix it?

Thanks
mikster is offline  
Old 10-22-2003, 11:50 PM   #2
mikster
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 6
Default

More info

27 Entering Passive Mode (64,161,xxx,xxx,0,20).
LIST
150 Data connection accepted from 66.199.80.238:4058; transfer starting.
226 Transfer ok
List Complete: 99 bytes in 0.37 (0.10 KBps)
Deleted 0 Folders and 2 Files totaling 0 bytes in 00:01.
TYPE I
200 Type set to I.
TYPE I
200 Type set to I.
PASV
227 Entering Passive Mode (208,244,233,161,5,44).
PORT 208,244,233,161,5,44
200 Port command successful.
STOR Jedimov.avi
150 Opening data connection for Jedimov.avi.
RETR Jedimov.avi
425 Can't open data connection.
ABOR
226 ABOR command successful.
Transfer Failed!
TYPE A
200 Type set to A.
PASV

Firewall is wide open now, what can cause this?
mikster is offline  
Old 10-23-2003, 07:48 AM   #3
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

FTP site A was unable to connect to FTP site B, the connection failed. Site B may have a firewall, or not configured to allow FXP.
bigstar is offline  
Old 10-23-2003, 06:26 PM   #4
mikster
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 6
Default

Correct Firewall in place, but ALL ports opened

DSL/Gateway

Netscreen

Switch

FTP Server Bulletproof and FXP option is on, plus have passive mode turned on.

That is the flow of traffic, all ports on Netscreen are open for testing this site-to-site thing, but some reason data is stillg etting blocked. Therefore, what port range does FXP need, I have seen it use things from 20 -> 29 is this correct?
mikster is offline  
Old 10-23-2003, 06:45 PM   #5
mikster
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 6
Default

Also what is the trailing number

425 Cannot open data connection (10060).

10060 the port its trying to connect on?
mikster is offline  
Old 10-23-2003, 10:55 PM   #6
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,831
Default

no, 10060 is error winsock gives.
FXP transfers can use any port 1-65535(as long as it's not in use by other process)
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 10-24-2003, 12:02 AM   #7
mikster
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 6
Default

Wow, so in order for my friend to FXP to my server I need to open all ports to my intranet?

Wonder why there is no option to force FXP to use a single port to Comm on?
mikster is offline  
Old 10-24-2003, 12:49 PM   #8
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,831
Default

no, good ftp clients and server should have an option to limit port range used for data connection.
FlashFXP has such option.
i'm just saying that it can be any port.
you asked
Quote:
what port range does FXP need
i answered that i can be any range of unused ports...
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 10-28-2003, 07:56 PM   #9
mikster
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 6
Default

I still don't understand how WAR FTPd sitting on a box with no firewall can get this data connection error with the FXP program? I am using WAR 1.65 and FXP v2.1 b924 both systems are Win 2k Pro.

Seems like there is something funky going on and want to see if other have ran into this problem. If I am working on the box and run the FXP program to connect to the internal site and some other site (i.e. lucasarts) it works fine. But, when a friend uses it to connect with his PC it throughs this Data Conn thing....

As said earlier no firewall is in place, goes from DSL router straight to WAR FTPd on Win2k


Me right now, but when it gets solved I will be then

thanks
mikster is offline  
 

Tags
425, connection, data, error, port

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why do i get this error ? twisted General Discussion 0 05-02-2005 11:25 PM
Transfer failed "[R] 501- ==YOU'RE BEHIND A NAT ROUTER==" error ardenj General Discussion 2 01-18-2005 11:40 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:17 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)