Go Back   FlashFXP Forums > > > >

General Discuss anything and everything related to FlashFXP

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2003, 10:09 PM   #1
tugbug
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Default Listing Directory

I am trying to learn about servers and ftp programs. I have 2 computers. One running Win2k and the other WinXP. I installed FlashFXP on each machine (same version and build). On the Win2k computer, I have no problem logging on to sites but on the WinXP computer, it hangs and never shows the files. At the bottom of FlashFXP, it says "Listing Directory". It will never go any further and eventually, I will receive a disconnect.

I am testing each computer to the same server site and I have checked within the Preferences of the FlashFXP program and they are both identical. And NO, I am not attempting to log on to the same server site at the same time.

Any help would be appreciated.

Thanks much
tug
tugbug is offline  
Old 07-30-2003, 10:22 PM   #2
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,862
Default

without providing needed info specified here
http://forum.flashfxp.com/showthread...&threadid=3078

best i can tell you is either disable winxp's firewall or enable PASV mode in flashfxp
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 07-30-2003, 10:38 PM   #3
tugbug
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Default

Sorry about that........was not aware but here goes.......

The info below is the same for both computers. Only difference is one computer is Win2k and the other is WinXP

FlashFXP v2.1 build 922 Trial
One computer is Win2k the other WinXP and these 2 computers are networked.
Router - Netgear BEFW11S4
No Firewall
Both computers Norton 2003 Antivirus
Cable connection

Also, the firewall in WinXP is not enabled and passive mode is activated on both computers. As I mentioned before, both computer settings within the "preferences" of FlashFXP are identical.

Hope I got it all this time.

Thanks much
tug
tugbug is offline  
Old 07-31-2003, 12:12 AM   #4
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,862
Default

need to see status log with the error
are they networked one thru another or both directly into router?
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 07-31-2003, 07:52 AM   #5
tugbug
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Default

I am not sure what you mean by "status log" and they are networked directly into the router (each with its own nick card).

Please let me know what you mean by the "status log" and I will post that.

Thanks much for the help
tug
tugbug is offline  
Old 07-31-2003, 07:42 PM   #6
tugbug
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Default

Status Log.......I am assuming you are talking about the following:

WinSock 2.0
Connecting to jd's mess
Connected to jd's mess -> IP=65.32.255.166 PORT=6699
220 jd's junk
USER jd
331 Password required for jd.
PASS (hidden)
230 User jd logged in.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 REST supported. Ready to resume at byte offset 100.
REST 0
350 REST supported. Ready to resume at byte offset 0.
PWD
257 "/" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PASV
227 Entering Passive Mode (65,32,255,166,196,242).
LIST -al

Please advise.

Thank you
tug
tugbug is offline  
Old 07-31-2003, 09:52 PM   #7
MidKnight
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 857
Default

F6>Advanced

you'll see "list Method", try setting it at "default"
MidKnight is offline  
Old 07-31-2003, 10:01 PM   #8
tugbug
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Default

Hi MidKnight,.

In the preferences, advanced, the list method is set at "default".

Both computers have the exact same settings.........

Thanks
tug
tugbug is offline  
Old 07-31-2003, 10:07 PM   #9
MidKnight
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 857
Default

227 Entering Passive Mode (65,32,255,166,196,242).
LIST -al

the -al is generaly not using default listing
MidKnight is offline  
Old 07-31-2003, 10:18 PM   #10
tugbug
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Default

That is something I know nothing about but I have double checked and the List Method is definately "default". If I knew someway of making a screen shot, I would post it for you........

I am really stumped.......

Thanks much
tug
tugbug is offline  
Old 07-31-2003, 10:23 PM   #11
MidKnight
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
ioFTPD Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 857
Default

so this XP machine does this on all sites, or just the one
MidKnight is offline  
Old 07-31-2003, 10:34 PM   #12
tugbug
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Default

I have tried about 6 sites and it does the same on all of them.....where the Win2k machine connects right up........

tug
tugbug is offline  
Old 07-31-2003, 11:15 PM   #13
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,862
Default

redownload and reinstall FlashFXP
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 08-01-2003, 07:53 AM   #14
tugbug
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Default

MxxCon,

I uninstalled........redownloaded and installed........same problem but now in the status log, it does not say "List -al" See below:

WinSock 2.0
Connecting to jd's mess
Connected to jd's mess -> IP=65.32.255.166 PORT=6699
220 jd's junk
USER jd
331 Password required for jd.
PASS (hidden)
230 User jd logged in.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
350 REST supported. Ready to resume at byte offset 100.
REST 0
350 REST supported. Ready to resume at byte offset 0.
PWD
257 "/" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A.
PASV
227 Entering Passive Mode (65,32,255,166,195,192).
LIST

Thanks
tug
tugbug is offline  
Old 08-01-2003, 09:55 AM   #15
Linkster
Moderator
Administrator
 
Join Date: Oct 2001
Location: New Mexico, USA
Posts: 1,070
Default

hmm, it doesn't make sense that the win2k machine does work and the xp doesn't....is the server you are connecting to also behind NAT? you might try active mode on your end as long as you map an ip range from your router and set FlashFXP to use your external ip. If you need help doing this, let me know.
Linkster is offline  
 

Tags
computer, flashfxp, listing, site, winxp

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FTP-servers vek General Discussion 1 02-04-2005 08:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:21 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)