Go Back   FlashFXP Forums > > > >

General Discuss anything and everything related to FlashFXP

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-30-2003, 03:41 PM   #1
SonicSSJ
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 7
Exclamation Unable To Resolve Host

when i try to connect i instantly get an error saying unable to resolve host. can someone help me fix this. thanks.
SonicSSJ is offline  
Old 03-30-2003, 05:05 PM   #2
DYN_DaTa
Senior Member
FlashFXP Scripter
 
Join Date: Jan 2002
Location: Madrid, Spain
Posts: 346
Default

Probably the server is dead, check FTP info.
DYN_DaTa is offline  
Old 03-30-2003, 06:12 PM   #3
SonicSSJ
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 7
Default

the ip number is my friends, it connects to his ftp. when i use AOL's little built-in ftp to connect to the IP number it works fine but AOL does not have resume capabilities. I made sure he is online also.
Thanks for your time.
SonicSSJ is offline  
Old 03-31-2003, 03:29 PM   #4
SonicSSJ
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 7
Default

sorry to bug, but i still need help with this subject.
SonicSSJ is offline  
Old 03-31-2003, 11:16 PM   #5
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,838
Default

only that site or any site you try to connect to?
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 03-31-2003, 11:38 PM   #6
Raccoon
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 136
Default Re: Unable To Resolve Host

Quote:
Originally posted by SonicSSJ
when i try to connect i instantly get an error saying unable to resolve host. can someone help me fix this. thanks.
If you are entering an IP address, you should never get the error "unable to resolve host." as far as I know. This error suggests that you entered a hostname address that your DNS server (whichever one that Windows made FlashFXP use) could not resolve.

Check the number and dial again. Make sure you're entering an IP address (to rule out DNS issues) by resolving the address yourself or ask your friend for his IP. Also make sure you're not using some funky AOL protocol address that only works in AOL Space.

- Raccoon
Raccoon is offline  
Old 04-01-2003, 06:25 AM   #7
Linkster
Moderator
Administrator
 
Join Date: Oct 2001
Location: New Mexico, USA
Posts: 1,070
Default

FYI, any version of AOL below 8.0 has a restricted TCP/IP stack, and causes issues when using programs other than its own...I recommend either upgrading to aol 8.0 or have your friend try setting his server up on a different port.
Linkster is offline  
Old 04-01-2003, 03:25 PM   #8
SonicSSJ
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 7
Default

everything is correct, my friend is online, and as far as i know everything is
set up the right way. I do have AOL 8.0. i've tried with and without passive
also. it does the same thing for every almost site and person.
SonicSSJ is offline  
Old 04-01-2003, 03:46 PM   #9
Raccoon
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 136
Default

What are your stats again? Please refer to MxxCon's signature.
Raccoon is offline  
Old 04-03-2003, 11:07 AM   #10
SonicSSJ
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 7
Default

Flashfxp 2.0 906 -- Windows 98 -- no network, no firewall, none of that --
I am having trouble with my friend's IP and just about any site that is not AOL
related. It doesn't seem like it even tries to connect because as soon as I click
connect it says connecting to so-and-so and exactly right after that it says
unable to resolve host. I have made sure he is online at the time also.
Thanks for any help
SonicSSJ is offline  
Old 04-04-2003, 02:39 PM   #11
Raccoon
Senior Member
FlashFXP Registered User
ioFTPD Foundation User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 136
Default

*draws a blank*
Raccoon is offline  
Old 04-04-2003, 06:24 PM   #12
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,838
Default

try to connect using IP address instead of hostname.
also instead of FlashFXP try to use windows command line ftp command or even IE..just to make sure that it's problem outside of flashfxp itself
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 04-07-2003, 10:00 AM   #13
SonicSSJ
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 7
Default

Thanks, i don't know what i did but it works now. thanks for your
time and help
SonicSSJ is offline  
 

Tags
connect, fix, host, resolve, unable

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:43 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)