Go Back   FlashFXP Forums > > >

Bug Reports Report bugs here.

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2005, 05:05 AM   #1
porsche
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default FlashFXP crashing/hanging

Hello

I've been a FlashFXP user for some years. Since yesterday I have had FlashFXP randomly crash. The program stops responding and it needs to be End Tasked. This occurs at a random time while uploading or downloading.

I have tried reinstalling v3.0.2 and an older v2.1 with the same problems.

The log files don't show anything they just show the transfer starting.

I have removed all firewalls and antivirus software temporarily to test.

I appreciate that the problem looks like it may be outside of FlashFXP but does anyone have any suggestions?

FlashFXP v3.0.2 Build 1045 Registered
WinXP Pro SP2
No NAT, but behind router (although I've tried sites either site of the router)
Firewall is off, there is a site firewall, but internal transfers fail to.
Antivirus McAfee TVD8i, but I have tried with this uninstalled also.
Network 100mbit connection

FTP Server, various, internally we use BulletProof FTPd v2.x

-Porsche-
porsche is offline  
Old 01-20-2005, 05:23 AM   #2
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,862
Default

at what point does it hang?
do you have any error logs in your flashfxp dir?
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 01-20-2005, 05:39 AM   #3
porsche
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default

The last few lines of the log don't show any errors:

[L] Opening data connection IP: xxx.xxx.xxx.xxx PORT: 21
[L] RETR b0105.img
[L] 150 Opening BINARY mode data connection for b0105.img (386447450 bytes).


It hangs either while RETR or STOR, just part way through, it just hangs. Sometimes it'll hang after 2 secs, other times after minutes.

thanks

-Porsche-
porsche is offline  
Old 01-20-2005, 11:56 AM   #4
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

Is this a ftp transfer or a fxp transfer?

I suspect the hanging might be caused by the ftp server being unable to establish a data connection.

Does any part of the file actually get transferred?
What happens if you wait awhile, say 5 min or longer?
bigstar is offline  
Old 01-20-2005, 01:03 PM   #5
porsche
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default

Yes the file transfers, sometimes it will transfer several files before crashing.

If I wait (left it overnight last night) it just sits there like a non-responding window.

Very odd...
porsche is offline  
Old 01-21-2005, 05:22 AM   #6
snorkpants
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2
Default

Hi,
I'm having a similar problem that is possibly related

I am using 3.0.2 build 1045

I have noticed the crash/hang problem and kept killing the process via windows task manager. I then left the wtm open and restarted my upload. I then noticed the cpu usage and mem usage creeping up. When the cpu got to 99% it appeared that the app hand indeed hung although data was still being uploaded. I left it and the file(s) completed.

Another thing I noticed was that the cpu and mem usage dropped back again when the next file started.

Have you noticed this with your problem? Could it be some sort of caching prob?


HTH

Graham
snorkpants is offline  
Old 01-21-2005, 06:18 AM   #7
porsche
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default

Hello

Just checked and CPU usage does increase during the transfer, but it froze on 14% (it was getting to about 18% towards the end of some files).

-Porsche-
porsche is offline  
Old 01-23-2005, 09:36 PM   #8
Tom Veil
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default

I am having the exact same problem as this. Same build # but now when I uninstall and try an earlier build the problem is the same.
Usually when uploading, the file gets to about 7% then Flash FXP hangs. CPU usage is 100% and I get the usual 'white title bars' and cant toggle between programs.
The file is still being uploaded but to me it looks like the program has crashed.
Usually have to end program using the task manager and a few times in that I have seen FlashFXP listed twice.


Quote:
Originally posted by snorkpants
Hi,
I'm having a similar problem that is possibly related

I am using 3.0.2 build 1045

I have noticed the crash/hang problem and kept killing the process via windows task manager. I then left the wtm open and restarted my upload. I then noticed the cpu usage and mem usage creeping up. When the cpu got to 99% it appeared that the app hand indeed hung although data was still being uploaded. I left it and the file(s) completed.

Another thing I noticed was that the cpu and mem usage dropped back again when the next file started.

Have you noticed this with your problem? Could it be some sort of caching prob?


HTH

Graham
Tom Veil is offline  
Old 01-26-2005, 03:30 AM   #9
porsche
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default

I have some more info on the problem I'm having...
Firstly I've installed FlashFXP on a different PC and copied all of my settings across and it's been working fine.

I've noticed that the crashes happen when I do 'something' on my PC, this could be dragging the FlashFXP window, opening an explorer window, etc. A watched app never crashes.

As this was too odd to believe I reinstalled Windows, and am having exactly the same problem.

More to follow...
porsche is offline  
Old 01-26-2005, 09:52 AM   #10
nikvanhelsing
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1
Default

I've got this problem too.

Using Version 3.0.2 build 1045 but had the same prob with version 2.1 also.

I use FlashFXP to access my Xbox to transfer files. I have been doing this happily for about a year until yesterday when I got the same problem as you guys, it transfers a few files then cpu usage hits 100% and it looks like its hung and all you can do is end task it!
So I upraded to 3.0.2, 1045 but the same thing happens. What I want to know is why all of a sudden is this happening when nothing has chaged?
nikvanhelsing is offline  
Old 01-26-2005, 09:58 AM   #11
snorkpants
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2
Default

Is everyone having this problem using SP2?

Just a thought since Microsoft bloatware decided to limit the number of open connections.
snorkpants is offline  
Old 01-26-2005, 10:04 AM   #12
porsche
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default

I am running SP2, but I was running SP2 for a long while before I had problems. I'm also running SP2 on PCs that are not having the problem...

of course that doesn't mean it isn't SP2
porsche is offline  
Old 01-26-2005, 06:39 PM   #13
MxxCon
Super Duper
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Oct 2001
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,862
Default

Quote:
Originally posted by snorkpants
Just a thought since Microsoft bloatware decided to limit the number of open connections.
NOT number of open connections.
number of half-open connections.
very different things.
it doesn't affect ftp unless you have more than 50 sites contantly connecting/reconnecting.
__________________
[Sig removed by Administrator: Signature can not exceed 20GB]
MxxCon is offline  
Old 01-27-2005, 01:53 PM   #14
porsche
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default

After much swapping of hardware and testing, I found that it was a problem with my CPU (P4 3.2Ghz).

Now using the same setup as before, but with a different CPU everything is fine.

Please note that I had a slightly different problem to those with the creeping CPU load.

-Porsche-
porsche is offline  
Old 02-02-2005, 06:23 AM   #15
n00b
Junior Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1
Default

Well mine started also behaving like that. Just stuck not moving anything in the queue. I have tried it on 2 diff comps. and still the same issue. I have to press disconnect twice (at both ends) and press go before it resumes the ftp or fxp.
I'm running on XP Pro, SP1 upgraded a long time ago to v. 3.0.2 build 1045. Processor is no problem used cpu 2-4 %
Config of computer
Barton 2800+
1 GB RAM
Kaspersky SW FW

I don't know why this seems to occur never happened before.
This just happened and I haven't changed anything while this started to happen.
n00b is offline  
 

Tags
flashfxp, ftp, router, show, v3.0.2

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:26 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)