Go Back   FlashFXP Forums > > >

Bug Reports Report bugs here.

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-27-2004, 09:41 AM   #1
NiGHtOwL
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 6
Default Strange - CPU Usage 100% in the middle of uploading lots of small files

Hi there,
first a few technical details, that might help you further:

Machine:
Intel Pentium 4, 3.2 GHz
1024 MB RaM PC 3200
Windows 2000 Professional SP4

FlashFXP Version: 3.0.1015

What happens:
FlashFXP is working normal with one exception. If I try to upload a huge bunch of small html files to a server (560 hmtl files, size approx. 9 KB), then in the middle of the process, after about 250 files, the CPU Usage goes up to 100% and stays there. FlashFXP stops uploading.

I can only exit FlashFXP via strg/alt/del , killing the process.

When I try to restart FlashFXP then, it takes 2 minutes to start, the queue shows up and I click load. Immediatly it connects again, but then the CPU Usage goes up again to 100%. Then there is no other way to escape then pressing the reset button of my PC. Oooops?

I have tried the same thing with other FTP clients, even the old wsftp_LE (*g) works without any problems.

I get this only with FlashFXP. It's really strange. In common I am really satisfied with FlashFXP. It is just that one bug.

Pls help
NiGHtOwL is offline  
Old 08-27-2004, 11:06 AM   #2
Barough
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
 
Barough's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 289
Default

That sound wierd m8......... just tested 2 up a bunch (~400) of small files (txt & html) 4 times now and it works just fine for me.

Will make some more tests l8r 2night


//B
__________________
- FlashFXP v5.4.0 (Build 3970)
- Windows 7/8.1/10 x64
- Avira AntiVirus Premium
- LAN (100/100Mbit)
Barough is offline  
Old 08-27-2004, 11:18 AM   #3
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

This is really strange. I don't suppose you have disk based logging enabled? I would be very interested in seeing the last few lines from the status log prior to FlashFXP locking up. Also is there an errorlog.txt in the FlashFXP folder?

After rebooting did the problem continue to occur?

I just an upload of roughly 800 files small files to two different ftp servers and neither queue encountered any problems.
bigstar is offline  
Old 08-27-2004, 11:39 AM   #4
NiGHtOwL
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 6
Default

I am sorry, no errorlog.txt. And that other thing, disc based logging isn't enabled.

It doesn't matter to which server I upload, I get that result. Yes I know really strange, if it wouldn't be....would I report it here?

And really strange, it doesn't occur with other FTP clients. If it would though, I would consider something else.

Can I help you with anything else or any information?
NiGHtOwL is offline  
Old 08-27-2004, 09:55 PM   #5
Barough
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
 
Barough's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 289
Default

Just been testing ffxp @ a m8's place and i up'd alot more small files then b4 and it worked just fine


//B
__________________
- FlashFXP v5.4.0 (Build 3970)
- Windows 7/8.1/10 x64
- Avira AntiVirus Premium
- LAN (100/100Mbit)
Barough is offline  
Old 09-24-2004, 12:37 PM   #6
shotgun
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 3
Default

I have the exact same problem, I'll be uploading tons of small files to a local machine... it'll be uploading like crazy then after a while it'll just lock and cpu is pinned. Maybe its hyperthreading? I have a p4 2.4 with ht enabled, I see you have a 3.2 etc. Not sure what the problem could be.
shotgun is offline  
Old 09-24-2004, 12:47 PM   #7
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

Try changing your upload packet size
Options > Preferences > Advanced Tab > Upload Packet Size

Try a value of 2048 or 8196. We're starting to see some odd compatiblity issues with the default value of 4096.

Please let me know if this makes any difference.


I have a P4 2.8GHZ with HT and I don't have this problem.
bigstar is offline  
Old 09-24-2004, 01:22 PM   #8
shotgun
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 3
Default

Well I uploaded one of the folders that caused me to lockup (1300~ small files) this time it didn't lockup but at one point it stopped because of this..
[L] PASV
[L] 502 pasv is not implemented.
[L] PORT 192,168,1,50,4,1
[L] 425 Can't open data connection to 0.0.0.0:0

hopefully changing the packet size fixes the locking up issue.
shotgun is offline  
Old 09-24-2004, 02:03 PM   #9
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

For reference which packet size are you using now?
bigstar is offline  
Old 09-24-2004, 02:28 PM   #10
shotgun
Junior Member
FlashFXP Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 3
Default

I decided to change it to 8192 since its on a local network.
shotgun is offline  
Old 10-23-2004, 08:37 PM   #11
NiGHtOwL
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 6
Default

Hi there,
just wanted to tell that my above mentioned problem is solved.

Due to a harddisk crash, I had to reinstall my operating system and after that all is fine. So no worries FlashFXP could have caused it.

Thanks for help anyways
NiGHtOwL is offline  
 

Tags
files, flashfxp, ftp, upload, usage

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:38 AM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)