Go Back   FlashFXP Forums > >

FlashFXP v5.x Public Beta Please direct all comments, suggestions, bug reports, and feedback for public beta releases to this forum.

Closed Thread
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 12-10-2014, 08:58 PM   #1
Chrysalis
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 135
Default slow refresh of log

In v4 the log in bottom right updated after every command, in v5 it seems to be done in batches of lines with a low refresh rate.

Can this be made optional?
Chrysalis is offline  
Old 12-10-2014, 11:54 PM   #2
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

Specifically when does the status log window appear to update slower than expected?

If the FlashFXP window doesn't have focus then the status log window will delay rendering new lines for up to 150ms (6 fps), otherwise the update rate is 50ms (20 fps).

This should be very similar to v4, though the console window internals were rewritten in v5 to use Unicode and the processing/rendering of Unicode text is slower, especially when handling lines that word-wrap.

[Update]
I just compared the unit source code for v5.0 to the last v4.4 release and the refresh rate is identical, so it must be something else, please let me know specific situations with examples where you feel the status window is lagging behind.

Last edited by bigstar; 12-11-2014 at 08:36 AM.
bigstar is offline  
Old 01-07-2015, 05:17 PM   #3
Chrysalis
Senior Member
FlashFXP Beta Tester
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 135
Default

Basically in v4, it refreshes on every output.

In v5, it seems to refresh in batches or at intervals. So I will see 3 lines update at once e.g. instead of separately.

Is it possible extra overheads of unicode are causing it to be like this so basically its out of your control?
Chrysalis is offline  
Old 01-07-2015, 08:04 PM   #4
bigstar
FlashFXP Developer
FlashFXP Administrator
ioFTPD Beta Tester
 
bigstar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 8,012
Default

In both version 4 and 5 the updating is done in batches every 50ms (20 fps)

Its quite possible that the changes for Unicode have had a slight impact on performance but I think the biggest impact is probably the word-wrap offset calculations and not really the actual drawing itself.

Comparing both v4 and v5 running side by side processing the same queue with the same settings everything looks identical except that v5 is slightly faster at completing the queue.
bigstar is offline  
Closed Thread

Tags
batches, lines, made, rate, refresh

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:11 PM.

Parts of this site powered by vBulletin Mods & Addons from DragonByte Technologies Ltd. (Details)